جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1403/07/02
  • - تعداد بازدید: 514
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

سبزی ها و میوه های موثر در کاهش التهاب کدامند؟

التهاب، راهی برای محافظت از بدن در برابر عفونت، بیماری یا آسیب به حساب می آید. با این حال، التهاب مزمن مضر بوده، چرا که به تدریج به سلول ها، بافت ها و اندام های سالم آسیب می رساند. این امر خطر ابتلا به بیماری هایی همچون دیابت، بیماری قلبی، کبد چرب و سرطان را افزایش می دهد.

رژیم غذایی ضد التهابی یکی از مواردی است که می تواند التهاب را در بدن کاهش داده و سلامتی کلی فرد را بهبود بخشد. رژیم غذایی ضد التهابی اغلب مبتنی بر غذاهای غنی از مواد مغذی حاوی آنتی اکسیدان است. این رژیم از طریق کاهش سطح رادیکال‌های آزاد که مولکول‌های واکنشگری هستند، عمل می‌کند.

مواد غذایی ضد التهاب

• سبزی هایی مانند کلم بروکلی، فلفل دلمه ای، کلم، گل کلم و پیاز

• میوه‌ها به‌ویژه میوه ‌هایی با رنگ ‌های تیره مانند بلوبری، انار، انگور بنفش، گیلاس، مرکبات، گوجه فرنگی و توت ها

• میوه های حاوی چربی، مانند آووکادو و زیتون

• چربی های سالم مانند روغن زیتون و روغن آووکادو

• ماهی های چرب مانند سالمون، ساردین، شاه ماهی، ماهی خال مخالی و آنچوی

• آجیل مانند بادام و سایر مغزها

• چای سیاه و چای سبز

• ادویه ها و گیاهانی مانند زردچوبه، شنبلیله، دارچین، سیر، زنجبیل، رزماری، پونه کوهی، زیره، نعناع، میخک، گشنیز، جوز هندی، پودر فلفل قرمز، رازیانه، زعفران، فلفل سیاه، جعفری، مریم گلی، شوید، برگ بو و ریحان

به علاوه در رژیم غذایی ضد التهابی باید تعادل مناسبی از دریافت پروتئین، کربوهیدرات و چربی در هر وعده غذایی فراهم شده و نیاز بدن به ریزمغذی ها، فیبر و آب تأمین شود.

از طرفی برخی عادت های غذایی مانند مصرف مقادیر زیاد شکر و شربت ذرت با فروکتوز بالا، کربوهیدرات های تصفیه شده و الکل ممکن است باعث افزایش التهاب در بدن شود و نیاز است از مصرف چربی های هیدروژنه، چربی های ترانس و بسیاری از مارگارین ها نیز باید پرهیز کرد.

در رژیم غذایی ضدالتهابی لازم است مصرف مواد غذایی زیر را به کمترین میزان ممکن برسانیم:

• نوشیدنی های شیرین مانند نوشیدنی های شیرین شده با شکر، نوشابه گازدار و آب میوه

• کربوهیدرات های تصفیه شده مانند نان سفید و ماکارونی سفید

• دسرها مانند کیک، بستنی، کلوچه و آب نبات

• گوشت قرمز و گوشت های فرآوری شده مانند هات داگ و سوسیس

• میان وعده های فرآوری شده از جمله کراکر، چیپس، و چوب شور

• برخی روغن ها مانند روغن گلرنگ، آفتابگردان، سویا و ذرت/ف.نوروزی فرد

دکتر «مهسا مؤذن»، دکترای تخصصی تغذیه، دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 109005
کوثر  آزموده
خبرنگار

کوثر آزموده

تنظیمات قالب