جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1403/01/02
  • - تعداد بازدید: 71
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت مطرح کرد:

اصول تغذیه سالم در ایام نوروز/ تاکید بر حفظ فعالیت و تحرک بدنی در ایام تعطیل

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت به مناسبت فرارسیدن عید نوروز، ضمن تشریح اصول تغذیه سالم در ایام نوروز، بر رعایت تعادل و تنوع غذایی در این ایام، تاکید کرد.

 

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز و به نقل از وبدا، دکتر «احمد اسماعیل زاده» به مناسبت فرارسیدن عید نوروز، ضمن ارائه توصیه های تغذیه ای در این ایام، گفت: با توجه به برنامه های ویژه ایام نوروز و مصرف زیاد انواع شیرینی، خشکبار و آجیل و کمتر شدن تحرک افراد، باید توجه داشت برای داشتن برنامه غذایی سالم در ایام نوروز استفاده از یک برنامه غذایی متنوع که مطابق نیاز افراد باشد، توصیه می شود.


وی برنامه غذایی متنوع را مصرف مواد غذایی از تمام گروه های غذایی اصلی عنوان کرد و افزود: شش گروه غذایی اصلی وجود دارد که باید از همه آنها مطابق نیاز مصرف شود. این شش گروه عبارتند از غلات، میوه ها، سبزی ها، لبنیات، گوشت ها و چربی ها.


دکتر اسماعیل زاده خاطرنشان کرد: توصیه می شود که در هر گروهی از اقلام غذایی، سالمترین نوع آن گروه غذایی، مصرف شود، مثلا در بین گروه غلات مصرف غلات تصفیه شده (مثل نان سفید و برنج و سیب زمینی) زیاد توصیه نمی شود، در عوض مصرف غلات کامل مثل نان سنگک یا نان جو یا ماکارونی سبوس دار توصیه می شود.


تاکید بر مصرف لبنیات کم چرب زیر 2 درصد چربی


وی اضافه کرد: در گروه لبنیات، مصرف لبنیات کم چرب یعنی زیر 2 درصد چربی توصیه می شود؛ در گروه چربی ها نیز توصیه می شود که روغن های مایع مانند روغن کلزا و روغن زیتون در برنامه غذایی افراد قرار گیرد.


در مصرف شیرینی جات زیاده روی نکنید


دکتر اسماعیل زاده ضمن هشدار نسبت به مصرف شیرینی جات در ایام نوروز، خاطرنشان کرد: باید توجه داشت که شیرینی هایی که در ایام نوروز مصرف می شوند، به علت اینکه دارای غلات تصفیه شده هستند و هم اینکه در تهیه آنها از روغن های جامد استفاده شده و حاوی مقادیر بالایی شکر هستند، توصیه نمی شود و افراد باید در مصرف آن احتیاط کنند.


مدیرکل دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت ضمن توصیه بر مصرف مغزهای گیاهی یا آجیل ها در ایام نوروز، افزود: این اقلام برای تامین چربی و منیزیم مورد نیاز بدن، منابع خوبی محسوب می شود، به شرط اینکه دو نکته در مصرف آنها رعایت شود؛ اول اینکه ترجیحا از انواع خام و بو نداده که نمک ندارند، استفاده شده و دوم اینکه در مصرف آنها زیاده روی نشود و هر فرد مطابق با نیاز خود مصرف کند. یعنی برای یک فرد متوسط مصرف 6-12 عدد مغز پسته یا بادام در روز کفایت می کند.
وی ادامه داد: مصرف زیاد مغزی جات و آجیل در مقادیر بیشتر از نیاز بدن، به دلیل اینکه دارای چربی بالایی هستند، می تواند انرژی زیادی را وارد بدن فرد کند و در نهایت منجر به افزایش وزن شود، بویژه اینکه در طی این ایام تحرک افراد بسیار کم است. بنابراین در مصرف این اقلام نیز تعادل رعایت شود.


تاکید بر حفظ فعالیت و تحرک بدنی در ایام تعطیل


دکتر اسماعیل زاده با تاکید بر حفظ فعالیت و تحرک بدنی در ایام تعطیل، تصریح کرد: افراد باید دقت کنند که به علت کم تحرک بودن در این ایام، نیاز بدن آنها به کالری نیز کمتر می شود، پس باید انرژی کمتری مصرف شود. البته بهترین توصیه این است که افراد حتی در طول ایام تعطیل نیز روزانه 30 دقیقه پیاده روی تند داشته باشند تا به حفظ تعادل و سلامت خود کمک کنند.

پایان خبر

  • گروه خبری : نوروز 1403
  • کد خبری : 98139
حمید تهرانی
خبرنگار

حمید تهرانی

تنظیمات قالب