جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1403/02/04
  • - تعداد بازدید: 382
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
هفته ملی سلامت گرامی باد؛

10 گام تغذیه ای برای باروری سالم

یافته ها نشان می دهد افرادی که رژیم غذایی مناسب و سبک زندگی سالمی دارند، در مقایسه با افرادی با سبک زندگی ناسالم، 6 برابر افزایش باروری داشته اند.

باروری به معنای توانایی برای داشتن فرزند، به عنوان یکی از علت های تشکیل خانواده شناخته می شود؛ با توجه به اینکه سبک زندگی، الگوی غذایی و فعالیت بدنی زوجین بر قدرت باروری آنها تأثیر دارد، پیروی از یک الگوی غذایی مناسب، مصرف ریزمغذی ها، فعالیت بدنی منظم و حفظ وزن مطلوب می تواند از بسیاری از مشکلات باروری جلوگیری کرده و سبب کاهش هزینه های درمان ناباروری شود. در ادامه با 10 توصیه تغذیه ای کاربردی و مؤثر در باروری سالم آشنا می شویم:

  1. سعی کنید غذاهای غنی از آنتی اکسیدان مانند منابع ویتامین C ، E و کاروتنوئیدها را به برنامه غذایی خود اضافه کنید و نسبت به گذشته مرکبات، فلفل سبز، توت فرنگی، گوجه فرنگی، بروکلی و میوه های نارنجی رنگ را بیشتر مصرف کنید.
  2. از مصرف ماهی های چرب و ماهی تن، زرده تخم مرغ، شیر غنی شده و جگر گاو غافل نشوید؛ این مواد غذایی به عنوان منابع ویتامین D، می تواند در بارورری افراد مؤثر باشد.
  3. منابع غذایی فولات (B9) مانند جگر، نخود، عدس، لوبیا، آجیل و مغزدانه ها، بادام زمینی، اسفناج، مارچوبه، سبزی های سبز تیره، مرکبات و بروکلی را به برنامه غذایی هفتگی خود اضافه کنید.
  4. مصرف جگر، گوشت قرمز، مرغ، ماهی، لبنیات، تخم مرغ، حبوبات و مغزدانه ها به دلیل غنی بودن از روی، توصیه می شود.
  5. بهتر است در طول هفته از منابع غذایی امگا 3 مانند گردو، ماهی سالمون، دانه کتان، کلم بروکسل و دانه چیا مصرف کنید.
  6. نسبت به گذشته فیبر بیشتری مصرف کنید؛ میوه ها، سبزی ها و غلات کامل و سبوسدار به عنوان منابع سرشار از فیبر شناخته می شود.
  7. مصرف مغزدانه ها و حبوبات مانند عدس، نخود، لوبیا، بادام، گردو و دانه آفتابگردان بسیار حائیز اهمیت است.
  8. توصیه می شود مصرف کربوهیدرات تصفیه شده مانند قند و شکر، کیک و شیرینی و انواع نان سفید کاهش یابد.
  9. مصرف چربی های غیر اشباع مانند روغن های زیتون، کانولا و آفتابگردان به صورت متعادل و کنترل شده افزایش یابد.
  10. سعی کنید مصرف چربی های اشباع مانند روغن های جامد و حیوانی و گوشت های فرآوری شده مانند سوسیس و کالباس را تا حد ممکن کاهش دهید.

«مریم مهارت»، رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,اخبار هفته سلامت,بدانیم و اقدام کنیم,اخبار / جوانی جمعیت,بدانیم واقدام کنیم/جوانی جمعیت
  • کد خبری : 99938
کوثر  آزموده
خبرنگار

کوثر آزموده

تنظیمات قالب