با حضور سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه و کارشناسان تغذیه مراکز خدمات جامع سلامت و بیمارستان ها؛
نشست مجازی آموزشی «چربی و روغن های سالم» برگزار شد
با حضور سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، نشست مجازی آموزشی با موضوع «چربی و روغن های سالم» به مناسبت پویش ملی «تغذیه سالم» توسط گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی شیراز، دکتر «اورنگ ایلامی» با تاکید بر اهمیت فرهنگ سازی و آموزش مطالب علمی و به روز، گفت: در عصر حاضر، دسترسی آسان به اطلاعات غلط و شایعات در حوزه سلامت، ضرورت ارائه آموزشهای صحیح و بهروز را دو چندان کرده است.
سرپرست معاونت بهداشت دانشگاه، چاقی را عاملی خطرساز برای بسیاری از بیماری های غیرواگیر از جمله بیماری های قلبی عروقی، دیابت نوع 2 و برخی از سرطان ها معرفی کرد و افزود: تغییر سبک زندگی به سمت تغذیه سالم و فعالیت بدنی منظم، یکی از مهمترین راهکارها برای مقابله با بیماری های غیرواگیر است.
این مقام مسوول در دانشگاه، افزایش کل چربی دریافتی به ویژه چربی حیوانی و گیاهی را به عنوان یک عامل خطر بالقوه برای بروز اضافه وزن و چاقی برشمرد و ادامه داد: در میان دیگر عوامل سبک زندگی و رژیم غذایی، توزیع درشت مغذی ها در رژیم غذایی مانند درصد کربوهیدرات، پروتئین و چربی به عنوان یکی از عوامل احتمالی افزایش وزن ناسالم محسوب می شود.
در ادامه این نشست، معاون فنی معاونت بهداشت دانشگاه به بیان اهداف پویش و ضرورت شناسایی گروه های تأثیرگذار در این پویش تأکید کرد و افزود: با توجه به شیوع بالای چاقی و بیماریهای قلبی عروقی، اصلاح الگوی مصرف روغنها و جایگزینی روغنهای سالم با روغنهای ناسالم در سبد غذایی آنها از اهمیت ویژهای برخوردار است.
دکتر «محمدرضا کریمی» افزود: فرهنگ سازی در راستای کاهش میزان چربی رژیم غذایی و کاهش دریافت اسیدهای چرب ترانس و اشباع، از اهداف اصلی پویش ملی تغذیه سالم در سال جاری است.
دکتر «اعظم عباسی» دانشیار گروه بهداشت و کنترل کیفی مواد غذایی، دکتر «الهام اشرفی» از دانشکده تغذیه و علوم غذایی و «مریم مهارت» رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت نیز به عنوان مدرس در این نشست مجازی آموزشی حضور داشتند.
کارشناسان تغذیه حوزه بهداشت و درمان در این نشست آموزشی با اهمیت و نقش چربی ها در سلامتی، انواع روغن های خوراکی و فرآیند تهیه آنها و روغن های تراریخته نیز آشنا شدند.
پایان خبر
نظر دهید