جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1402/12/26
  • - تعداد بازدید: 19
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

۲۰ گام تا تغذیه سالم در ایام نوروز

تعطیلات نوروزی از شیرین ترین لحظات و جزو به یادماندنی ترین خاطرات همه دوران های زندگی است. شیرینی سال نو نه تنها برای طبیعت، بلکه برای مردم ایران زمین همواره وجود داشته است، اما در پیش گرفتن شیوه زندگی سالم و بهره مندی از یک رژیم غذایی مناسب نباید شیرینی آن را تلخ کند. در سال نو با تغذیه صحیح، سلامت را که بهترین نعمت الهی است، به خود و خانواده هدیه دهیم.

۱-      هر روز آب کافی بنوشیم.

۲-      خواب کافی داشته باشیم؛ استراحت کافی آرامش و افکار مثبت از استرس و اضطراب دوری کنیم.

۳-      میان وعده های سالم داشته باشیم.

۴-      صبحانه را در روزهای تعطیل فراموش نکنیم.

۵-      مراقب چاقی به ویژه در کودکان باشیم.

۶-      در مصرف نمک و شوری ها دقت کنیم.

۷-      در مصرف مغزها (آجیل) احتیاط کنیم. شور بودن و خطر تشدید فشارخون و بیماری های کلیوی، پرکالری بودن و خطر افزایش وزن، نوع شیرین مغزها و چسبیدن به دندان ها و خطر پوسیدگی را مورد توجه قرار دهیم.

۸-      مصرف مقدار متعادلی از میوه های خشک را در برنامه خود بگنجانیم.

۹-      اگر به رستوران می رویم، از افراط در مصرف غذاهای سرخ شده و پرچرب بپرهیزیم، ماهی را در رستوان به صورت کباب شده و کم نمک سفارش دهیم، در مصرف فست فودها افراط نکنیم، به جای نوشابه های گازدار از نوشیدنی های بهداشتی استفاده کنیم، تنها در صورت اطمینان از شست و شو و ضدعفونی شدن کامل، در رستوران ها، سالاد و یا سبزی سفارش دهیم.

۱۰-   اگر رژیم کاهش وزن داریم، در میهمانی های نوروزی به رژیم غذایی خود پایبند باشیم.

۱۱-   بهترین گزینه های انتخاب در مهمانی ها ابتدا میوه ها، بعد مغز دانه ها و در آخر شیرینی هاست.

۱۲-   در میهمانی ها، همه آنچه را که برداشته ایم، نخوریم.

۱۳-   چای را با قند، شکلات یا شیرینی نخوریم.

۱۴-   در انتخاب غذا دقت کنیم، مصرف نوشیدنی های شیرین و پرکالری، نوشابه های گازدار، سس های پرچرب و شور، مغزهای نمک سود شده، قند و شکر و محصولات قنادی را کاهش دهیم.

۱۵-   برنامه ورزشی منظمی داشته باشیم.

۱۶-   آهسته غذا بخوریم.

۱۷-   در مسافرت های نوروزی تغذیه سالم را فراموش نکنیم؛ از کیفیت و سلامت غذای رستوران های شهر جدید اطمینان یابیم، کاهو و سبزی ها را ضدعفونی کنیم، آب سالم همراه خود داشته باشیم، از حمل مواد فاسد شدنی از جمله گوشت ها، لبنیات، شیرین های تازه، سبزی ها و میوه ها به مقدار زیاد در خودرو پرهیز کنیم، با کاهش دریافت غذاهای پرچرب، پرکالری مراقب مسمومیت های غذایی باشید.

۱۸-    خوراکی های ناسالم از جمله شیرینی ها، شکلات و گز، نوشابه، تنقلات شور مانند پفک و چیپس وسیله ای برای داشتن سفرهای شاد نیست.

۱۹-   استرس افزایش وزن در این ایام را نداشته باشیم.

۲۰-   نوشیدن آب را فراموش نکنیم.

«سلمه بهمن پور» دکترای تخصصی تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز

 

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 97848
کلیدواژه
حمید تهرانی
خبرنگار

حمید تهرانی

تنظیمات قالب