کاهش خطر ابتلا به تب کریمه کنگو با استفاده از گوشت های ذبح شده در مراکز مجاز
.
آیا می دانید کشتار غیر
مجاز دام می تواند باعث ابتلای انسان به تب خونریزی دهنده «کریمه کنگو» شود!؟
تب خون ریزی دهنده «کریمه
کنگو» یکی از بیماری های خطرناک قابل انتقال بین انسان و دام است که از راه گزش «کنه»
آلوده و یا از راه له کردن کنه آلوده در دست و یا روی بدن و یا در اثر تماس
مستقیم با گوشت، جگر، خون، ترشحات و دیگر بافت های دام آلوده و یا تماس با ترشحات،
خون و تنفس افراد مبتلا به این بیماری ایجاد می شود.
توصیه های بهداشتی در
رابطه با تب خون ریزی دهنده «کریمه کنگو»
1- گوشت قرمز مصرفی را از
مراکز مجاز عرضه تهیه کرده و هنگام خرید به مهر دامپزشکی ممهور بر گوشت دقت شود.
2- از کشتار غیرمجاز دام
خارج از کشتارگاه خودداری شود.
3- گوشت دام تازه ذبح شده به مدت 24 ساعت و جگر
به مدت 48 ساعت در یخچال و دمای 4 درجه سانتی گراد، نگهداری شود، زیرا تغییرات
شیمیایی که در طول این مدت در گوشت رخ می دهد، سبب از بین رفتن ویروس می شود، اما
«انجماد» سبب از بین رفتن ویروس نمی شود.
4-رعایت اصول ایمنی کار برای جلوگیری از ایجاد زخم و خراش های
پوستی بر روی دست و استفاده از دستکش هنگام خرد کردن و شستشوی گوشت لازم است.
5-از مصرف گوشت، جگر، دل و قلوه به صورت خام
و نیم پز، خودداری شود.
6-در صورت مراجعه به مناطق روستایی و داشتن
سابقه تماس با دام زنده یا ترشحات و بافت های دام پس از کشتار و یا کنه گزیدگی، در
صورت مشاهده نشانه هایی نظیر تب ناگهانی، خستگی، گرفتگی و درد عضلانی، سردرد، درد
در پشت حدقه چشم، تهوع، استفراغ، ترس از نور، بی اشتهایی، دل درد و خون ریزی زیر
جلدی، به سرعت به مراکز بهداشت درمان مراجعه شود.
7-شستشو، سم پاشی و ضدعفونی وسیله های نقلیه
که برای حمل و نقل دام زنده و پوست و بقایای آن استفاده می شوند، الزامی است./103
مهندس «سعید آهنگران»،
کارشناس گروه سلامت محیط معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز
پایان خبر
نظر دهید