جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1403/07/10
  • - تعداد بازدید: 474
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

چگونه می توان میل به مصرف شیرینی را مدیریت کرد؟

افراد مختلف ذائقه های گوناگون دارند، برخی میل به شیرینی و برخی دیگر به ترشی میل دارند؛ اما همان طور که می دانیم میل به شیرینی و زیاده روی در مصرف آن می تواند عوارض گوناگونی مثل دیابت و کبد چرب را به دنبال داشته باشد. 

مزه شیرین نخستین طعمی است که انسان از بدو تولد آن را تجربه می‌کند و مصرف شیرینی سبب تحریک ترشح هورمون هایی مثل «دوپامین» و «سروتونین» می شود که استرس را از ما دور می کند و حس آرامش را در ما القا می کند.

ولع به شیرینی دلایل متعددی دارد؛ بنابراین نخستین قدم در کنترل این ولع، یافتن علت آن است. اختلال در سیستم ناقلان عصبی و تجربه کردن شرایطی مثل اضطراب و افسردگی باعث می‌شود ما مدام به خوردن شیرینی ولع پیدا ‌کنیم، علاوه بر این نداشتن خواب منظم و کافی باعث اختلال در سیستم شبانه روزی بدن و تغییر در دریافت و کیفیت و نوع مواد غذایی مصرفی می شود.

همچنین افرادی که مواجهه زیاد با نور در شب دارند یا در نوبت کاری شب مشغول هستند، بیشتر به این ولع دچار می شوند. دریافت ناکافی مواد پروتئینی در رژیم غذایی، دریافت ناکافی آب، کمبود سطح منیزیم از علل دیگر ولع به شیرینی است.

برای کنترل بهتر میل به شیرینی توصیه می شود:

  •  منابع غذایی حاوی منیزیم مانند شکلات تلخ، اسفناج، بادام، کینوا، لوبیا سیاه، دانه چیا و تخمه کدو را در برنامه غذایی قرار گیرد.
  •  150 دقیقه در هفته فعالیت بدنی با شدت متوسط داشته باشیم.
  • از مصرف آب کافی غافل نشویم.
  •  همچنین مطالعات نشان داده است که مصرف مکمل «کروم» می تواند میل به شیرینی را تا حد زیادی کنترل کند.

خوب است بدانیم دریافت های قندهای مصنوعی در کنترل میل به شیرینی مفید نیست و می تواند اثرات خطرناکی به دنبال داشته باشد و در طولانی مدت میل به شیرینی را افزایش می دهد./ف.نوروزی فرد

«زهرا مصلی نژاد»، کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 109612
کوثر  آزموده
خبرنگار

کوثر آزموده

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب