چگونه روز طبیعت را ایمن سپری کنیم؟/ بخش ۲
به مناسبت روز طبیعت که هر ساله با حضور ایرانیان در دامان طبیعت گرامی داشته می شود و در ادامه بخش نخست این مطلب، نکاتی را که می تواند در این روز سلامت خانواده ها را تامین کند، با هم دنبال می کنیم:
• ایمن ترین غذا در سفر، غذایی است که خود ما تهیه کرده و به همراه داریم.
• در صورت به همراه داشتن کنسروها، به یاد داشته باشیم که قبل از مصرف، لازم است کنسرو ۲۰ دقیقه در آب جوش، جوشانده شود و تاریخ مصرف را نیز باید بررسی کنیم.
• بهتر است در هنگام حضور در طبیعت، از آب های بسته بندی شده استفاده کرده و از رها کردن بطری آب در طبیعت نیز پرهیز کنیم.
• از کارکرد درست دودکش بخاری، شومینه و پکیج محل اسکان موقت خود اطمینان داشته باشیم.
• در صورت مواجهه با فرد دچار مسمومیت با مونوکسید کربن، تا پیش از حضور نیروهای اورژانس، فرد را به هوای آزاد انتقال داده، یقه پیراهن و کمربند او را باز کنیم.
• درون خودروی روشن و بدون حرکت نخوابیم.
• پس از مدتی رانندگی، کمی استراحت کرده و از رانندگی در حالت خستگی و خواب آلودگی، پرهیز کنیم.
• از خوردن مواد غذایی نظیر سالاد و سبزی در مکان های بین راهی پرهیز کنیم.
• چادر خود را برای اقامت، به دور از هرگونه خار و خاشاک و نخالع برپا کنیم.
• در صورت گزش جانوران، به سرعت محل زخم را با آب و صابون بشوییم و به مراکز بهداشتی، درمانگاه و بیمارستان ها مراجعه شود.
• از ریختن مواد غذایی در اطراف محل سکونت و جلب توجه جانوران پرهیز کنیم.
• در دستشویی های بین راهی به جای صابون جامد، از صابون مایع استفاده شود.
• از پابرهنه راه رفتن در طبیعت و یا بردن دست ها در زیر سنگ های موجود در طبیعت پرهیز کنیم.
• پیش از پوشیدن لباس و کفش و قبل از خوابیدن در کیسه خواب، از نبود جانوران مطمئن شویم.
• در صورت تمایل به صرف غذا در مکان های بین راهی، از تازگی غذا مطمئن شده و غذایی را مصرف کنیم که از آن بخار بلند می شود.