چگونه در ایام نوروز، از چاقی پیشگیری کنیم؟
در ایام نوروز کم تحرکی و خوردن تنقلات و مواد غذایی کم ارزش همچون مواد غذایی چرب و شیرین، یکی از علت های مهم ابتلای افراد به اضافه وزن و چاقی است که خطراتی برای سلامتی را به همراه دارد.
در این مطلب با نکاتی که به پیشگیری از اضافه وزن در نوروز کمک می کند، آشنا می شویم:
- از مصرف زیاد شیرینی ها، به ویژه شیرینی های خامه ای و تنقلات خودداری کنیم و به جای آن از میوه ها استفاده کنیم.
- مصرف ۲ تا چهار واحد میوه در روز یک پیشنهاد مناسبی برای جایگزینی تنقلات و شیرینی ها محسوب می شود.
- مصرف متعادل مخلوطی از مغزها منابع خوبی همچون فیبر، چربی غیراشباع، منیزیم، منگنز، پتاسیم و فسفر را برای بدن فراهم می کند. اما از مصرف مقدار زیاد آن باید پرهیز کرد. چرا که مغزها به دلیل داشتن چربی، انرژی بالایی دارد.
- انجام ورزش یا فعالیت بدنی را در طی ایام نوروز فراموش نکنیم.
- از مصرف غذا در مراکز عرضه مواد غذایی نظیر فست فودها که غذاهای پرکالری دارد (پرهیز کنیم و اگر خارج از خانه غذا می خوریم، پرس های غذایی کوچکتر، غذاهای کم کالری تر و کم چرب تر را انتخاب کنیم.
- خود را مقید سازیم که تنها مقادیر بسیار کمی از غذاهای پرکالری را که دوست داریم، مصرف کنیم.
- وعده های غذایی خود را در عرض ۲۰ دقیقه یا بیشتر میل کنیم.
- خوردن صبحانه را فراموش نکنیم.
- دریافت غذاهای با محتوای آب بالاتر همانند میوه ها، سبزی ها یا سوپ ها، سبب احساس سیری شده و دریافت کالری را در وعده بعد کاهش می دهد.
- هنگام غذا خوردن کار دیگری مانند تماشای تلویزیون انجام ندهیم./ف.نوروزی فرد
«مهسا موذن»، دکترای تخصصی علوم تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز