جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1401/07/24
  • - تعداد بازدید: 70
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

چرا روز جهانی غذا مهم است؟

.

هر ساله بیست و چهارم مهر، به عنوان روز جهانی غذا گرامی داشته می شود. امسال
نیز سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (
FAO) با توجه به شرایط روز دنیا شعار این روز را Leave NO ONE behind " «غذا برای همه، هیچ کس نباید فراموش
شود.»  نامگذاری کرده است.

 


طبق بیانیه سازمان خواربار و کشاورزی ملل متحد (FAO)  با توجه به همه گیری
کووید-19، تغییر اقلیم، افزایش قیمت ها و تنش های بین المللی و تاثیر این موارد بر
امنیت غذایی، باید شرایطی را فراهم کرد تا همگان به طور منظم به غذای کافی و مغذی
دسترسی داشته باشند.



افزایش چشمگیر قیمت
مواد غذایی در جهان باعث شده است تا میلیون ها نفر در سراسر جهان توانایی پرداخت
هزینه یک رژیم غذایی سالم را نداشته باشند و این امر آنها را در معرض خطر بالای
ناامنی غذایی و سوء تغذیه قرار می دهد، همچنین در سراسر جهان بیش از هشتاد درصد از
افراد با فقر شدید در مناطق روستایی زندگی می کنند و برای زندگی خود متکی به
کشاورزی و منابع طبیعی هستند و بیشترین آسیب را از بلایای طبیعی و ساخته دست بشر
می بینند. 
روز جهانی غذا
فرصتی برای توجه به چالش هیا مربوط به گرسنگی و امنیت غذایی است.



مبانی
اهمیت روز جهانی غذا در دنیا



-  افزایش آگاهی و توجه مسوولان
به مسایل مربوط به ناامنی غذایی



میلیون ها نفر از عواقب سلامتی ناشی از
سوء تغذیه که سبب آسیب به بدن و مغز در حال رشد می شود، رنج می برند. به همین دلیل
مهم است که با جلب توجه افراد به این بحران امنیت غذایی و در دسترس بودن غذاهای
مغذی را برای همه افراد تضمین کرد.



-  یادآوری برای پایان دادن
به گرسنگی



در حال حاضر غذای کافی برای تغذیه همه
افراد روی کره زمین تولید می شود. با این حال، سالانه یک و سه دهم میلیارد تن غذا
از بین یا هدر می رود که حدود 20 درصد غذای تولید شده است. روز جهانی غذا به عنوان
انگیزه ای برای مشارکت در کاهش ضایعات مواد غذایی و کمک به تامین معاش میلیون ها
نفر است.



-  مصرف آگاهانه غذا



غذا منبع بزرگ برای لذت و سرگرمی است،
اما گاهی اوقات ممکن است زیاده روی کنیم. اگر با توجه به نیاز روزانه و فعالیت
بدنی غذا دریافت کنیم، می توانیم مقدار غذای هدر رفته و تعداد افرادی که گرسنه به
رختخواب می روند را کاهش دهیم.



-  کمک به خیریه های محلی یا
افراد نیازمند



بسیاری از این افراد خانواده‌ های کارگری
هستند که به علت بیکاری نمی ‌توانند هزینه مواد غذایی مورد نیاز برای
داشتن زندگی سالم را تامین کنند. برای حمایت تغذیه ای از این خانواده ها می
توان اقلام سالم و غیر قابل فاسد شدن با پروتئین بالا، مانند حبوبات، سویا، جو
پرک، ماکارونی و کنسرو ماهی یا حبوبات اهدا کرد.



-  حمایت از مزارع کوچک



اغلب در مزارع کوچک کشاورزی، کشت محصولات
کشاورزی بومی منطقه و استفاده محدود از آفت کش ها انجام می شود. به مناسبت روز
جهانی غذا به همه ما یادآوری می شود که می توان با خرید از این مزارع محلی، از آن
ها حمایت کرد.



«الهام کاووسی»، مسوول بهبود تغذیه مرکز
بهداشت شهدای والفجر



 

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 67871
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب