جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1398/05/28
  • - تعداد بازدید: 44
  • زمان مطالعه : 21 دقیقه

چرا تخم مرغ سبد غذایی خانوار را طلایی می کند؟

.

تخم مرغ به
عنوان یک منبع غذایی طبیعی و کامل مطرح، دارای پروتئین با کیفیت بالا، شامل تمام
9 اسید آمینه ضروری و مقادیر قابل توجهی از ویتامین ها و مواد
معدنی ضروری است.
پروتئین تخم مرغ یک پروتئین کامل، قابل جذب و دارای
بیشترین اسید آمینه های ضروری
برای بدن است که درصد جذب بالایی دارد.
پروتئین تخم مرغ هم در سفیده و هم در زرده آن وجود دارد که نسبت آنها 60 درصد به
40 درصد است. به دلیل کیفیت بالای تخم مرغ، این ماده نقش مهمی در ایجاد سیری به
ویژه در وعده صبحانه دارد و به همین دلیل باعث کاهش وزن می شود. زیرا علاوه بر
القای احساس سیری، میزان کالری بسیار کمی تولید می کند.

 


از دیگر خواص
تخم مرغ می توان به تاثیر آن بر کاهش وزن، دارا بودن کلسترول خوب، مغذی بودن برای تمامی
سنین و موثر بودن بر سلامت چشم اشاره کرد.



به چه افرادی بیشتر توصیه به مصرف تخم مرغ می کنیم؟



مصرف تخم
مرغ
در
مادران
باردار و
شیرده،
کودکان
و
نوجوانان
در
حال
رشد،
ورزشکاران
و
بزرگسالان
سالم
و
همچنین
در
دوران
پس
از
بیماری
به
دلیل
ارزش غذایی بالا
توصیه
می
شود.
در این
افراد مصرف
یک
تخم
مرغ
در
روز
بدون
مانع
و در برخی
موارد
توصیه
مصرف
بیشتر
هم
ممکن
است
وجود
داشته باشد.



چه افرادی باید در مصرف تخم مرغ احتیاط کنند؟



گرچه در
برخی
شرایط
باید
در
مصرف
تخم
مرغ
کامل
ملاحظاتی
صورت
پذیرد،
اما
به دلیل خواص ویژه و
منحصر
بفردی
که
در
تخم
مرغ
وجود
داشته
و
مصرف
نکردن
آن
می
تواند
کمبود
ترکیبات
ضروری مثل
«کولین»،« لوتئین» و«
گزانتین»
را
به
همراه
داشته
باشد،
نباید
مصرف
تخم
مرغ در هیچ
گروه
سنی
حذف
شود،
بلکه
باید
در
موارد
محدودیت
مصرف، مقدار
مصرف
آن
با نظر پزشک
معالج
کاهش
می
یابد
که حتی در
بیماران
مبتلا
به
دیابت،
فشار
خون
بالا
و
بیماری
های قلبی
عروقی
نیز
تا حدود سه عدد
در
هفته
نیز
پیشنهاد
می
شود.



البته در
این
موارد
باید از خوردن غذاهای
چرب
و
پرنمک
نیز
همراه
تخم
مرغ
خودداری
شود
و
روش
پخت
تخم
مرغ
نیز
بدون
روغن صورت پذیرد
که
در
این
صورت
نه
تنها
خطری
نخواهد
داشت،
بلکه
در
این
گروه
های
خاص
مفید هم خواهد
بود.



در زمان طبخ تخم مرغ چه نکاتی باید مدنظر باشد؟



_ سفیده صورتی یا رنگین کمان نشانه فساد ناشی
از باکتری هاست.



_ در تخم مرغ کهنه، نسبت سفیده غلیظ به سفیده
رقیق کاهش می یابد.



_ از مصرف
تخم
مرغ
های
خام
به
علت
احتمال
وجود
آلودگی
و
ایجاد
مسمومیت
غذایی
باید
پرهیز شود
.



_ تخم مرغ
را
در
هنگام
مصرف
به
صورت
جداگانه بشکنیم تا
در
صورت
مشاهده
علائم
فساد،
آن
را مصرف نکنیم.



_ وجود لکه
های
خون) مویرگ
های
خونی (در
داخل
تخم
مرغ
علامت
نطفه
دار
بودن
و
رشد
جنین
است که هم
از
نظر
شرعی
و
هم
از
نظر
بهداشتی
مصرف
آن
جایز
نیست.



_ آب پز
کرد) به صورت
سفیده
و
زرده
سفت
شده،
از
بهترین روش های
طبخ
تخم
مرغ
است.



_ در مورد نشانه
های
تازگی
تخم
مرغ
پخته
نیز
می
توان
گفت:
پوسته
تخم
مرغ
آب
پز تازه به
هنگام
پوست
کندن
از
سفیده
به
سختی
جدا
می
شود،
حال
آنکه
در
تخم
مرغی
که
کهنه باشد پوست
گیری
به
سهولت
انجام
می
شود.



_ یکی دیگر
از
نشانه
های
تازگی
تخم
مرغ
پخته
آن
است
که
زرده
در
مرکز
سفیده
قرار
دارد،
اما
در تخم مرغ
کهنه
زرده
در
کنار
پوسته
واقع
شده
است.



نکات طلایی درباره تخم مرغ:



_ «کولین» که به مقدار بالا
در تخم مرغ وجود دارد، برای رشد و نمو جنین و کودک، عملکرد سیستم عصبی و تقویت
حافظه بسیار موثر است.



_ «لوتئین» و «گزانتین» زرده تخم مرغ از
استحاله شبکیه چشم و در نتیجه بروز نابینایی در پیری به طور بسیار موثر جلوگیری می
کند.



_ در تخم مرغ نسبت اسیدهای چرب غیراشباع به
اشباع دو به یک است که آن را برای افراد بیمار مطلوب می سازد.





رضیه شناور، کارشناس ارشد تغذیه و رئیس گروه
بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 8982
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب