چرا بهتر است نان سبوس دار مصرف کنیم؟
.
با توجه به این که غذای بیشتر مردم نان و فرآورده های غلات بوده
و بخش عمده ای از نیازهای انرژی و پروتئین بدن را تامین می کند، شناخت بهترین نوع
نان و مزایای نان سبوس دار اهمیت فراوانی دارد.
«سبوس گندم» سرشار از فیبر و مواد کمیابی همچون منگنز، منیزیم
و اسیدفولیک است. فیبرها، مواد غیر قابل هضمی هستند که فواید بسیاری دارند، از
جمله موجب تسهیل حرکت مواد غذایی در اندام های گوارشی و جذب بهتر مواد ارزشمند می
شود؛ همچنین سرعت گوارش را کند و احساس سیری را طولانی تر می کنند.
بر اساس مطالعات انجام شده، مصرف غلات کامل و افزودن سبوس به
غذا ها تاثیر مستقیمی در ثابت نگه داشتن وزن دارد و حتی می تواند موجب کاهش آن
شود. فیبر به کمک مکانیسم های گوناگونی بر کنترل وزن موثر است؛ احساس سیری را
زودتر و پایدارتر از دیگر مواد غذایی به ارمغان می آورد و همچنین موجب کاهش جذب
انرژی از مواد هضم شده و افزایش دفع انرژی از بدن می شود.
مشخص شده که فیبر موجود در سبوس تاثیر بسزایی بر تنظیم و تعادل
سیستم گوارشی و وضع مزاجی دارد؛ از مهمترین ویژگی های فیبر این است که حرکت غذا را
پس از معده، در طول مسیر گوارش پیوسته و منظم نگه می دارد که این عمل، موجب پیشگیری
از ابتلا به ناراحتی های رایج سیستم گوارش می شود.
همچنین تحقیقات نشان می دهد، مصرف غلات با سبوس و فیبر بالا
موجب کاهش استرس و احساس خستگی در افراد می شود.
سبوس در پیشگیری از بیماری هایی مانند سرطان، دیابت نوع 2 و
بیماری های قلبی عروقی موثر است و با وجود ویتامین «ب 3» یا همان «نیاسین» موجود
در سبوس، ریسک ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی و دیابت نوع 2 را تا نزدیک به 20
درصد کاهش می دهد.
سبوس دارای درصد بالایی منیزیم است که برای عملکرد ماهیچه ها و
سیستم عصبی بسیار مهم است و موجب تقویت استخوان ها و سیستم ایمنی بدن می شود.
آهن موجود در نان سبوسدار به شرط وجود شرایط مناسب برای جذب،
سبب رشد مغزی، شناختی و رفتاری در کودکان می شود و در بزرگسالان با افزایش تمرکز
ذهنی و بازدهی کاری، توان عملکرد فکری و جسمی را افزایش می دهد.
«فاطمه جعفری»، کارشناس واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت
شهدای انقلاب
پایان خبر
نظر دهید