جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1400/04/13
  • - تعداد بازدید: 37
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

ویتامین D را در پاندمی کووید19 جدی تر بگیریم!

.

در
پاندمی کرونا، نقش ویتامین
D بر ابتلا به COVID-19، بستری شدن در
بیمارستان و مرگ و میر ناشی از آن همواره مورد بحث بوده است. مطالعات مقطعی انجام
شده در این راستا در کشورهای مختلف، نشان دهنده وجود رابطه معنادار بین سطح سرمی
ویتامین
D و شدت بیماری COVID-19 و مرگ و میر ناشی از آن است که این ارتباط
احتمالا به دلیل اثرات ویتامین
D در پاسخ ایمنی به این عفونت است.

 


نتایج
مطالعات مقطعی انجام شده گویای آن است که کشورهایی مانند اسپانیا و ایتالیا که
بالاترین میزان کمبود ویتامین
D را دارند، بالاترین نرخ ابتلا و مرگ و میر ناشی از COVID را داشته اند و
در مقابل کشورهای شمالی اروپا که به واسطه غنی سازی غذاها سطح سرمی ویتامین
D بالاتری
داشتند، نرخ ابتلای کمتری را هم گزارش کرده اند.



با
وجود اینکه هنوز مطالعات کار آزمایی بالینی قوی در خصوص اثر ویتامین
D بر پیامدهای
بالینی
COVID-19 وجود ندارد، در مطالعات مقطعی ارتباط بین
ویتامین
D و شدت بیماری به وضوح بیان شده است. بنابراین در ابتدا لازم است
سطح سرمی ویتامین
D را اندازه گیری کنیم تا در صورت کمبود، مطابق با پروتکل های
درمانی کمبود این ویتامین، مکمل ها را دریافت کنیم.



اگر
کمبود ویتامین
D نداریم و یا امکان بررسی آزمایشگاهی سطح سرمی این ویتامین را
نداریم، لازم است از پروتکل های پیشگیری از کمبود که در ادامه به آن اشاره می شود،
به صورت منظم استفاده کنیم:



دوز
مصرفی مناسب ویتامین
D در سنین مختلف



· میزان نیاز به ویتامین D در مادران
باردار: روزانه یک قرص 1000 واحدی



· میزان نیاز به ویتامین Dدر کودکان شیرخوار
زیر دو سال: روزانه دوز 400 واحدی (تامین از طریق مصرف قطره
A-D)



· میزان نیاز به ویتامین D در کودکان 2-8
سال: هر دو ماه یک بار یک قرص 50000 واحدی



· میزان نیاز به ویتامین D در کودکان و
نوجوانان 8-18 سال: هر ماه یک قرص 50000 واحدی به مدت 9 ماه



· میزان نیاز به ویتامین D در افراد 19-59
سال: هر ماه یک قرص 50000 واحدی



· میزان نیاز به ویتامین D در افراد بالای
60 سال: علاوه بر مصرف ماهیانه یک قرص 50000 واحدی، مکمل کلسیم هم زیر نظر پزشک
توصیه می شود./ف.نوروزی فرد



«نسرین
نسیمی» کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم,اخبار کرونا ویروس جدید
  • کد خبری : 43574
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب