نوروز، تغذیه و خود مراقبتی در بیماران کبد چرب
یکی از عوامل مهم تاثیرگذار بر بیماری کبد چرب، پرخوری و چاقی است. به ویژه در کسانی که چاقی شکمی دارند. در ایام نوروز بهتر است از تعطیلات به عنوان یک فرصت خوب برای ورزش کردن استفاده کرد و تا حد امکان، سطح تحرکمان را بالا ببریم.
مبتلایان به کبد چرب این توصیه ها را جدی بگیرند:
۱- مصرف نوشابه، آبمیوه های مصنوعی، دسر شیرین، مربا، شکر و به طور کلی کربوهیدرات های ساده را محدود کنیم.
۲- مصرف مایعات غیر شیرین در طول روز را مورد توجه قرار دهید.
۳- از مواد غذایی مثل سبزی ها، ماست و سیر بیشتر استفاده کنید.
۴- آجیل و مواد غذایی شور و حاوی سدیم بالا برای شما مطلوب نیست. مصرف آجیل های خام را در اولویت قرار دهید.
۵- «رزوراترول» موجود در پوست انگور قرمز می تواند به کنترل التهابات در بدن کمک کند.
۶- غذاهای غنی از ویتامین Eشامل فلفل دلمه ای قرمز، اسفناج، بادام زمینی و مغزها را در رژیم روزانه خود بگنجانید.
۷- تا جای امکان از مصرف فرآورده های گوشتی مانند بیکن، سوسیس، گوشت های چرب، کره به صورت جامد و آب شده و غذاهای سرخ شده بپرهیزید.
بهترین رژیم غذایی برای کبد چرب
به طور کلی، بهترین رژیم غذایی برای کبد چرب شامل مواد مغذی زیر است:
- غلات کامل و منابع فیبر کافی
- رژیم سرشار از میوه، سبزی ها و آجیل
- محدودیت مصرف چربی های اشباع از محصولات حیوانی
- مصرف بسیار محدود نمک و شکر
- پرهیز از الکل
«راضیه حسینی» کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز