جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1402/12/26
  • - تعداد بازدید: 19
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

نوروز، تغذیه و خود مراقبتی در بیماران کبد چرب

یکی از عوامل مهم تاثیرگذار بر بیماری کبد چرب، پرخوری و چاقی است. به ویژه در کسانی که چاقی شکمی دارند. در ایام نوروز بهتر است از تعطیلات به عنوان یک فرصت خوب برای ورزش کردن استفاده کرد و تا حد امکان، سطح تحرکمان را بالا ببریم. 

مبتلایان به کبد چرب این توصیه ها را جدی بگیرند:

۱-      مصرف نوشابه، آبمیوه های مصنوعی، دسر شیرین، مربا، شکر و به طور کلی کربوهیدرات های ساده را محدود کنیم.

۲-      مصرف مایعات غیر شیرین در طول روز را مورد توجه قرار دهید.

۳-      از مواد غذایی مثل سبزی ها، ماست و سیر بیشتر استفاده کنید.

۴-      آجیل و مواد غذایی شور و حاوی سدیم بالا برای شما مطلوب نیست. مصرف آجیل های خام را در اولویت قرار دهید.

۵-      «رزوراترول» موجود در پوست انگور قرمز می تواند به کنترل التهابات در بدن کمک کند.

۶-      غذاهای غنی از ویتامین Eشامل فلفل دلمه ای قرمز، اسفناج، بادام زمینی و مغزها را در رژیم روزانه خود بگنجانید.

۷-      تا جای امکان از مصرف فرآورده های گوشتی مانند بیکن، سوسیس، گوشت های چرب، کره به صورت جامد و آب شده و غذاهای سرخ شده بپرهیزید.

بهترین رژیم غذایی برای کبد چرب

به طور کلی، بهترین رژیم غذایی برای کبد چرب شامل مواد مغذی زیر است:

  • غلات کامل و منابع فیبر کافی
  • رژیم سرشار از میوه، سبزی ها و آجیل
  • محدودیت مصرف چربی های اشباع از محصولات حیوانی
  • مصرف بسیار محدود نمک و شکر
  • پرهیز از الکل

«راضیه حسینی»  کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز

 

  • گروه خبری : آخرین اخبار,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 97852
کلیدواژه
حمید تهرانی
خبرنگار

حمید تهرانی

تنظیمات قالب