نوروز و خودمراقبتی تغذیه ای در بیماری های قلبی عروقی
.
نوروز
و مهمانی ها یکی از رسوم زیبای ایرانیان از زمان باستان بوده که اغلب با پذیرایی شیرینی،
آجیل و میوه همراه است. با این اوصاف رعایت رژیم و پرهیزهای غذایی در این ایام یکی
از چالش های اصلی افراد مبتلا به بیماری های مزمن است.
یکی از انواع بیماری های مزمن شایع در کشور ما
مشکلات قلبی عروقی است که نیاز به توجه و مراقبت فراوان در وعده های غذایی دارد.
در این مطلب توصیه های مربوط به رژیم غذایی ایام نوروز در بیماران قلبی عروقی را
با هم دنبال می کنیم:
·
یکی از موارد مهم در افزایش سلامتی افراد و همچنین بیماران
قلبی عروقی، رعایت اعتدال و نظم در مصرف وعده های غذایی است. بنابراین توصیه می
شود تمام وعده های غذایی در زمان مشخص و با اندازه های کافی مصرف شود.
·
از پرخوری و یا حذف یک وعده غذایی، خودداری شود.
·
وعده های با حجم بالا و میزان زیاد چربی، خطر سکته های قلبی
و نارسایی قلبی را افزایش می دهد.
·
تا حد ممکن از مصرف شیرینی های خامه ای و نوشیدنی های شیرین
شده و تنقلات چرب و نمکی خودداری شود.
·
روزانه نهایت 50 گرم از انواع مغزها و آجیل استفاده شود و از
مصرف یک کاسه آجیل در هر مهمانی پرهیز شود.
·
روزانه دست کم 8 لیوان آب و مایعات مصرف شود.
·
برای پیشگیری از یبوست توصیه می شود مصرف میوه و سبزی در
تمام وعده های اصلی و میان وعده قرار گیرد.
·
در کنار چای و دمنوش، یک عدد خرما یا انجیر یا توت خشک،
جایگزین قند، شکر و نبات شود.
·
وعده شام سه تا
چهار ساعت قبل از خواب میل شود و توصیه می شود به صورت سبک و کم چرب باشد. غذای چرب علاوه بر ایجاد بی نظمی در فعالیت قلب، با کاهش میزان
استراحت بدن و در ادامه خستگی و کسالت در روزهای آینده همراه است.
·
توصیه می شود بیماران قلبی عروقی، داروهای مصرفی خود را به
همراه داشته باشند.
·
توصیه می شود بیماران قلبی عروقی در صورت تایید پزشک معالج
خود، تا حد ممکن و با رعایت اعتدال، فعالیت سبک و پیاده روی را در برنامه روزانه
خود قرار دهند./ف.نوروزی فرد
«زهرا مغدانی»،
کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز
نظر دهید