جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1401/12/08
  • - تعداد بازدید: 181
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

نقش ویتامین E در کنترل متابولیسم هورمون ها

.

ویتامین E نام
کلی برای مجموعه­ ترکیباتی است که در بافت­ های گیاهی و حیوانی یافت می­ شود، هر چند
که همه خواص این ماده به «توکوفرول» موجود در آن خلاصه نمی­ شود، اما خاصیت آنتی
اکسیدان این ماده به طور مستقیم به فعالیت بیولوژیکی دی آلفا توکوفرول باز می­ گردد.

 


علوفه­ها، یونجه، شبدر و برگ­های سبز اغلب دارای مقدار
بالایی از ویتامین
E است.؛
همچنین دانه­های روغنی خام مقدار بالایی از این ماده را دارا هستند، در حالی که میزان
این ویتامین در دانه­های روغن کشی شده ناچیز است.



میزان رطوبت هوا و همچنین میزان زمان نگهداری در کارایی
ویتامین
E موثر است. اغلب گیاهان و غلاتی که به
مدت طولانی به صورت سیلو نگهداری می­شود، از میزان ویتامین
E موثر آنها کاسته می­شود.



نقش ­های فیزیولوژیک ویتامین E



ویتامین E خاصیت ضد مسمومیت در
متابولیسم سلول­ها داشته، از فعالیت عوامل سمی جلوگیری می­ کند و همچنین دارای خاصیت
آنتی اکسیدانی است.



بر طبق مطالعاتی که صورت گرفته است، ارتباط نزدیکی بین سلنیم
و کارکرد ویتامین
E وجود
دارد؛ در حالی که ویتامین
E از
اکسیداسیون دیواره های سلول­ها جلوگیری می کند، سلنیوم باعث می­شود تا سوپراکسیدها
دچار تغییر ماهیت شده و کارایی خود را از دست بدهد.



اثرات ویتامین E



- کنترل متابولیسم هورمون­ها از طریق لوب داخلی غده هیپوفیز



- ثبات غشای سلول­ها به ویژه در بافت قلب و عضلات اسکلتی



- گسترش و کنترل فعالیت تخمدان ­ها



- تحریک تولید آنتی بادی ها در بدن و افزایش مقاومت نسبت به
بیماری­ها



- آماده سازی بدن برای بارداری



«زهره فیروزی»، کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی،
دانشکده تغذیه و علوم غذایی، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 74907
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب