جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1400/04/06
  • - تعداد بازدید: 98
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

نقش رژیم غذایی در شکل گیری و تغییر میکروبیوم روده چیست؟

.





به
دلیل نقش تغذیه
در شکل گیری و تغییر
تعداد، ترکیب و تنوع
میکروبیوم روده و نیز نقش بالقوه­ نبود تعادل میکروبیوم در سبب شناسی بسیاری از بیماری ها، از
جمله بیماری های متابولیک مانند اضافه وزن و چاقی، سندروم متابولیک، دیابت نوع 2 و
کبد چرب غیرالکلی، بیماری های روانی_رفتاری مانند پارکینسون، آلزایمر، اوتیسم و
اسکیزوفرنی، بیماری های روده مانند کولیت اولسراتیو و بیماری کرون، سندروم روده
تحریک پذیر، سرطان و سلیاک، انواع بیماری های خودایمنی، آسم، آلرژی و اگزما،
رعایت توصیه های غذایی زیر پیشنهاد می شود:



1-      تغذیه انحصاری نوزاد با
شیر مادر در 6 ماه اول زندگی و تداوم تغذیه­ی شیرخوار با شیر مادر تا 2 سالگی (در
صورت امکان)
به دلیل اهمیت محتوی آن در تغذیه و رشد بیشتر باکتری
های سلامت بخش کولون (بیفیدوباکتریوم
)



 لازم
به ذکر است که
تلاش برای افزودن ترکیبات الیگوساکاریدی و نیز
نزدیک کردن ترکیب پروتئین و محتوی فسفات شیر خشک به شیر مادر یا مکمل یاری آن با بیفیدوباکتریوم،
همگی برای افزایش جمعیت این باکتری های مفید و ارتقای ایمنی این نوزادان انجام گرفته است
.



2-      محدود کردن انرژی
دریافتی



3-      توجه به دریافت چربی
رژیم غذایی



4-      محدود کردن مصرف گوشت
قرمز (تا حد امکان)



5-      توجه به دریافت کافی فیبر غذایی



6-      استفاده از محصولات
غذایی عملگرا حاوی
ترکیبات پروبیوتیک (میکروارگانیسم هایی
مفید برای جایگزین کردن اجزای میکروبی سلامت بخش در میزبان)، پره بیوتیک (اجزای
غذایی برای تکثیر پروبیوتیک ها، برای به افزایش تغییرات پایدار در میکروبیوم
انسانی) و سین بیوتیک (ترکیب همزمان پروبیوتیک و پره بیوتیک)
 



دکتر «سیده مریم عبداله زاده» دکترای تخصصی علوم تغذیه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی



 


  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 43314
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب