جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1398/10/08
  • - تعداد بازدید: 44
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

نقش تغذیه مناسب در بیماری آرتریت روماتوئید

.

«آرتریت روماتوئید» یا روماتیسم مفصلی، یک بیماری خودایمنی تخریب کننده است که بر عروق خونی، غضروف، استخوان و تاندون ها اثر می گذارد، باعث درد،
خشکی، تورم و محدودیت حرکات مفصلی می شود و بیشتر مفاصل کوچک دستها و پاها را
مبتلا می کند.

 


با توجه به اینکه آرتریت روماتوئید یک بیماری التهابی است، استفاده
از یک رژیم غذایی ضد التهابی در کنار دارو درمانی می تواند در بهبود علائم بیماری و
کنترل عوارض ناشی از آن موثر باشد:



ü مصرف فراوان میوه و سبزی، به استثنای پیاز و سیب زمینی که
حاوی «سولانین» هستند، به دلیل خواص ضد التهابی و کاهش عوارض ناشی از مصرف داروهای
کورتیکواستروئیدی



ü دریافت منابع خوب فیتوکمیکال ها مانند میوه و سبزی های رنگی
به ویژه گوجه فرنگی، سبزی های برگ سبز تیره، انواع کلم ها، چای سبز و شکلات تلخ



ü کاهش مصرف گوشت قرمز و پرهیز از مصرف گوشت های فرآوری شده
مانند سوسیس، همبرگر



ü استفاده فراوان از منابع غذایی امگا 3 مانند انواع ماهی ها به
ویژه ماهی قزل آلا، خال مخالی، سالمون، ساردین و یا مکمل روغن ماهی، تخم کتان و
انواع مغزها به دلیل خاصیت ضدالتهابی و کاهش تدریجی در نیاز به درمان استروئیدی



ü کاهش مصرف غذاهای چرب و سرخ شده، روغن های جامد و کره به دلیل
افزایش خطر التهاب و تشدید علائم بیماری و استفاده از روغن زیتون، روغن سویا و
روغن کانولا به دلیل خاصیت ضد التهابی



ü دریافت مقادیر کافی منابع کلسیم و ویتامین D شامل
لبنیات کم چرب، سبزیجات برگ سبز تیره مثل کلم بروکلی، اسفناج و جعفری، ماهی و
غذاهای دریایی، لوبیای سویا، بادام و نیز مواجهه دست ها و پاها با نور خورشید دو
تا سه بار در هفته و هر بار حدود پنج تا 10 دقیقه برای حفظ سلامت استخوان و
پیشگیری از پوکی استخوان ناشی از مصرف داروهای کورتیکواستروئیدی



ü پرهیز از کشیدن سیگار با توجه با اینکه سیگار باعث افزایش
شدت بیماری و بدتر شدن علائم می شود.



ü استفاده از ادویه ها از جمله زردچوبه، زنجبیل و رزماری که
دارای اثرات ضد التهابی هستند و مصرف سه تا چهار فنجان چای سبز در روز به کمک کاهش
التهاب مفاصل



ü مصرف مکمل های اسید فولیک، ویتامین های B12، C، E، D، کلسیم و روغن
ماهی تحت نظر متخصص تغذیه



ü استفاده از مکمل گامالینولنیک اسید نیز که از انگور سیاه،
روغن گل گاوزبان و روغن گل پامچال تهیه می شود، در کاهش التهاب و علائم بیماری می
تواند مفید باشد./101



«شبنم باقری»
کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز



پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 17873
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب