جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1401/08/29
  • - تعداد بازدید: 220
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

نقش تغذیه در باروری چیست؟

.

سازمان جهانی بهداشت، ناباروری را به عنوان یک بیماری که بر روی 13 تا 17 درصد زوج ها تاثیر می گذارد، نام
برده است
. در
حالی که زوج ها نمی توانند همه علت های ناباروری را کنترل کنند، اما عواملی مانند
شیوه زندگی، نوع تغذیه، اضافه وزن و میزان
فعالیت قابل کنترل است.
برای افزایش باروری در
هر دو جنس توصیه به حفظ وزن سالم و رسیدن به وزن ایده آل می شود.

 


انجمن
ملی ناباروری گزارش می دهد که 30 درصد از موارد ناباروری به علت  وزن
زیاد  است و می تواند سطح
هورمون را
در بانوان
تغییر دهد و تخمک گذاری را مختل کند. به نحوی که برای بانوان
دارای اضافه وزن، تنها 5 درصد کاهش وزن می تواند باروری را بهبود بخشد. از سوی
دیگر، طبق گفته انجمن  پزشکی باروری، زنان لاغر، با شاخص توده بدنی زیر
18 و نیم  ممکن است دچار سیکل های
قاعدگی نامنظم و یا توقف تخمک گذاری شوند. همچنین در مردان، چاقی
 ممکن است باعث کاهش تستوسترون، کاهش تعداد اسپرم و تحرک آن شود.



رژیم غذایی مناسب، یکی از عوامل مهم بر افزایش
باروری است که حاوی مواد مغذی موردنیاز برای تولید هورمون های جنسی، سلامت اسپرم و
تخمک و رشد جنین است.



توصیه های تغذیه ای
مناسب برای افزایش باروری



·        
مصرف سالاد و یا سبزی ها در
کنار هر وعده غذایی در طول روز



·        
استفاده از سه تا چهار عدد
میوه تازه به عنوان میان وعده در طول روز



·        
استفاده
از غذاهای
 غنی
از آهن در زنان در سنین باروری مانند
انواع لوبیا، تخم مرغ،
عدس، اسفناج و غلات غنی شده



·        
اضافه
کردن مواد غذایی حاوی ویتامین
 C مانند میوه هایی همچون مرکبات،
فلفل و سبزی ها به وعده های غذایی برای افزایش جذب آهن موجود در مواد غذایی



·        
کاهش
مصرف مواد غذایی چرب



·        
 استفاده از روغن های مایع به جای روغن های جامد
و حاوی اسید چرب ترانس بالا



·        
محدود کردن مصرف پروتئین
حیوانی به ویژه گوشت قرمز و جایگزین کردن آن با ماهی، ترکیب حبوبات و غلات (مواد
غذایی مانند عدس پلو و لوبیا پلو)



·        
کاهش مصرف گوشت های فرآوری
شده مانند همبرگر، سوسیس و کالباس



·        
مصرف غلات کامل مانند نان
سبوس دار به جای انواع بدون سبوس آن



·        
استفاده از لبنیات کم چرب به
جای لبنیات پرچرب



·        
از آنجا که کمبود ویتامین D در هر دو جنس باعث کاهش
باروری می شود، تامین سطح مناسب ویتامین
D در بدن با نظر پزشک یا کارشناس تغذیه ضروری
است.



دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم,اخبار / جوانی جمعیت
  • کد خبری : 69682
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب