جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1400/11/24
  • - تعداد بازدید: 50
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه

نحوه تشخیص سالم بودن گوشت قرمز و گوشت مرغ چگونه است؟

.

در هنگام خرید گوشت قرمز و گوشت مرغ و برای نگهداری آن لازم
است به نکاتی توجه داشته باشیم که سلامت مصرف کنندگان حفظ شود. در ادامه با راه های
تشخیص سالم بودن گوشت قرمز و گوشت مرغ آشنا می شویم.

 


گوشت قرمز:



-         
رنگ
گوشت باید رنگ طبیعی گوشت دام و به رنگ قرمز روشن بوده و نباید تیره باشد. تغییر
رنگ قرمز به سبز، قهوه ای، خاکستری و سیاهی، دال بر فساد گوشت است. 



-         
سطح
خارجی گوشت نباید مرطوب یا خیس باشد و لایه لزج و چسبناک روی گوشت به معنی فساد
گوشت است.



-         
گوشت
نباید خشک و چروکیده باشد؛ بلکه باید سفت بوده و قوام خود را داشته باشد. گوشت دام
های مسن و ماده، به اصطلاح دیر پخت بوده و سفت تر از گوشت دام های جوان و نر است. 



-         
هیچگونه
بوی غیر طبیعی ترشیدگی یا بوی تعفن یا بودار نباید از گوشت قرمز به مشام برسد و
وجود بوی غیر طبیعی در محل اتصال گوشت به استخوان، نشانه فساد عمقی است. 



-         
باید
تمیز، عاری از خون مردگی، ضربه، قارچ زدگی و کبودی باشد و ذرات خارجی مشکوک در آن
دیده نشود. 



-         
گوشت
موجود در فروشگاه باید متناسب با ظرفیت یخچال های موجود باشد. باید به شیوه
بهداشتی تهیه شده و ممهور به مهر بهداشتی دامپزشکی باشد. از کشتارگاه های مورد
تایید دامپزشکی تهیه شود و از خرید گوشت قرمز بدون مهر و برچسب دامپزشکی به جد
خودداری کنیم. 



-         
گوشت
نباید در خارج از مغازه آویزان شود و گوشت موجود در یخچال، متناسب با ظرفیت یخچال
باشد، یخچال نیز تمیز و در برودت مناسب تنظیم شود.



-         
در
کنار گوشت قرمز، گوشت مرغ، ماهی، تخم مرغ کله پاچه تمیز نشده نگهداری نشود. 



-         
عمر
ماندگاری گوشت گوساله و گاو لاشه ای تازه در برودت یخچال پنج روز و در صورت منجمد
بسته بندی شده، 12 ماه (گوشت گوسفند تازه 3 روز و منجمد بسته بندی 9ماه) است.



-         
شرایط
نگهداری گوشت قرمز تازه در یخچال صفر تا چهار درجه و گوشت منجمد در فریزر های با
برودت 18- تا 25- درجه سانتی گراد است. 



-         
نگهداری،
فروش و مصرف هرگونه ضمایم غیر خوراکی دامی مانند پستان، دنبلان، غدد لنفاوی ممنوع
است. 



-         
بسته
بندی مناسب باید خواص حسی، ظاهری و سایر ویژگی های گوشت را حفظ کند و گوشت را در برابر
آلودگی های میکروبی و سایر آلودگی ها و در برابر خشک شدن و تبخیر سطحی حفظ کند و
از نفوذ طعم، بو، رنگ و سایر عوامل خارجی جلوگیری کند و فاقد هرگونه خونابه باشد. 



-         
عواملی
که بهتر است بر روی بسته ها قید شود، شامل نام و نشانی فروشنده و قید جمله «ذبح
اسلامی» است.



-         
در
موارد واردات، مشخصات گوشت شامل نوع، سن، جنس، وزن، میزان چربی سطحی، همچنین وزن،
محل کشتار، تاریخ کشتار و تاریخ انجماد در صورت منجمد بودن باشد.



-         
گوشت
های بسته بندی شده موجود در فروشگاه باید با توجه به تاریخ مصرف مندرج بر روی آن و
در یخچال نگهداری و در مدت کوتاهی به فروش برسد. 



-         
چربی
(خوراکی) باید سفت و سفید یا متمایل به سفید و بدون هیچگونه بو و قوام و رنگ
غیرطبیعی باشد. 



-         
گوشت
های چرخ کرده را در بسته بندی های مورد تایید دامپزشکی تهیه کرد و در صورت عدم
خرید گوشت چرخ کرده بسته بندی شده، به هیچ عنوان گوشت از قبل چرخ شده نباشد و تنها
با درخواست مشتری و در حضور مشتری چرخ شود. 



-         
مدت
زمان نگهداری گوشت چرخ کرده تازه در دمای برودت یخچال (صفر تا 4 درجه سانتیگراد)
دو روز و گوشت چرخ کرده منجمد (بسته بندی معمولی) در دمای برودت فریزر (18- درجه
سانتیگراد) سه ماه است. 





گوشت مرغ:



از نظر ظاهری، پوست مرغ باید به طور یکنواخت روی بدن کشیده
و عاری از هر گونه پارگی یا تورم، خونمردگی یا تغییر رنگ و خراش باشد. هیچگونه بوی
غیر طبیعی مانند بوی ترشیدگی یا تعفن از آن به مشام نرسد و عضلات دارای سفتی و
قوام طبیعی و چربی ها به رنگ زرد روشن یکنواخت و بدون هر گونه بوی زننده باشد.

مرغ منجمد آماده طبخ علاوه بر ویژگیه ای یاد شده باید در کیسه های پلاستیکی شفاف و
بی عیب و دست نخورده عرضه شود و در داخل بسته بندی خونابه یا آب منجمد شده وجود
نداشته باشد./برزگری



دکتر «منصوره دهقانی» عضو هیات علمی گروه مهندسی بهداشت محیط


  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 55274
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب