جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1399/10/30
  • - تعداد بازدید: 37
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

میوه و سبزی، دشمن بیماری های مزمن

.

تحقیقات
نشان داده است افرادی که بیشتر میوه و سبزی را در رژیم روزانه خود دارند، کمتر به
بیماری های مزمن دچار می شوند. چرا که میوه ریزمغذی های ضروری بدن مثل پتاسیم، فیبر،
ویتامین سی و فولیک اسید را فراهم می کند؛ اکثر میوه ها به طور طبیعی چربی، سدیم و
کالری کمی دارند و هیچ میوه ای کلسترول ندارد! در علم تغذیه هر نوع میوه و هر نوع
آبمیوه های طبیعی را جزو گروه میوه ها می دانیم. حال نکاتی برای استفاده بهتر از میوه
ها و سبزی ها:



● قرار دادن میوه و سبزی در معرض دید برای
یادآوری: همیشه سعی کنید یک ظرف حاوی چند میوه روی میز داشته باشید. دیدن آنها
باعث یادآوری برای خوردن می شود. همچنین در یخچال آنها را جایی بگذارید که وقتی در
یخچال را باز می کنید چشمتان به آنها بیفتد!



● میوه های تازه بخرید: سعی کنید از میوه های هر
فصل در زمان خودش استفاده کنید. با این شرایط نه هزینه زیادی برای آن می پردازید و
نه از یکنواختی میوه ها خسته می شوید. همچنین طعم هر میوه و تازگی آن در فصل خودش
منحصر بفرد است. از آن لذت ببرید!



● تنوع داشته باشید: هر از چند گاهی می توانید
برای تنوع از میوه های خشک شده، منجمد شده یا حتی کنسروی استفاده کنید. همچنین اگر
برای مدتی دسترسی به میوه تازه نخواهید داشت، این توصیه مخصوص خود شماست!



● فیبر را فراموش نکنید: سعی کنید بیشتر از میوه
کامل و یا قطعات میوه استفاده کنید تا انواع آبمیوه. فیبر برای عملکرد دستگاه
گوارش بسیاری ضروری است.



● الگوی خوبی باشید: با مصرف روزانه میوه برای
فرزندان و یا افراد کم سن و سال تر از خودتان الگو باشید. با علاقه میوه بخورید و
آن را به صورت ثابت در رژیم روزانه داشته باشید.



● اسنک میوه ای داشته باشید: اگر عادت دارید در
میان وعده ها انواع اسنک بخورید، به جای چیپس و پفک و موادی از این دست می توانید
از میوه های خشک شده (یا آجیل کم نمک) استفاده کنید. حمل و نگهداری میوه های خشک
شده آسان است و برای بدن بسیار مفید است. استفاده از کشمش و مویز و قیصی و برگه
های میوه در فرهنگ گذشته کشور ما بسیار رایج بوده؛ آن را احیا کنیم!



● میوه هارا بشویید و خشک کنید: قبل از مصرف میوه
ها را به خوبی بشویید؛ سپس کامل خشک کنید و بعد مصرف کنید.



«محمدجعفر
دهزاد» کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 35916
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب