موز طلایی تراریخته چیست؟
.
محققان
پس از سال ها توانستند با انتقال ژن و اصلاح ژنتیکی، موز طلایی تراریخته را تولید
کنند که به میزان قابل توجهی سطوح pro-vitamin
A را داراست.
در آفریقا منبع نشاسته است، اما سطوح کمی از مکمل های غذایی از جمله ویتامین
A و آهن دارد. عواقب کمبود ویتامین A بسیار شدید است. تخمین
زده شده که هر ساله 650 هزار تا 700 هزار کودک در سراسر جهان از کمبود A جان خود را از دست می دهند و
چند صد هزار نفر دیگر نابینا می شوند.
روند
اصلاح ژنتیک منجر به شناسایی و انتخاب ژن هایی از موز شده است که می تواند برای
افزایش pro-vitamin A
در میوه موز استفاده شود.
در
پروژه تولید موز طلایی تراریخته یک ژن از موزهای «پاپوآ
گینه نو» که به طور طبیعی
pro-vitamin
A زیاد اما خوشه های
کوچکی دارد، به موز «کاوندیش»
وارد شد و بعد از سال ها موز تراریخته ای تولید شد که به میزان قابل توجهی سطوح pro-vitamin
A را
داراست./101
«الهام
اشرفی» دکترای تخصصی اصلاح نباتات (ژنتیک و بهنژادی گیاهی)دانشکده تغذیه و علوم
غذایی شیراز
پایان خبر
نظر دهید