جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1399/06/03
  • - تعداد بازدید: 345
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

موز طلایی تراریخته چیست؟

.

محققان
پس از سال ‌ها توانستند با انتقال ژن و اصلاح ژنتیکی، موز طلایی تراریخته را تولید
کنند که به میزان قابل توجهی سطوح
 pro-vitamin
را داراست.



 

موز
در آفریقا منبع نشاسته است، اما سطوح کمی از مکمل ‌های غذایی از جمله ویتامین
و آهن دارد. عواقب کمبود ویتامینبسیار شدید است. تخمین
زده شده که هر ساله 650 هزار تا 700 هزار  کودک در سراسر جهان از کمبود 
جان خود را از دست می دهند و
چند صد هزار نفر دیگر نابینا می‌ شوند
.


روند
اصلاح ژنتیک منجر به شناسایی و انتخاب ژن‌ هایی از موز شده است که می‌ تواند برای
افزایش
pro-vitamin A 
در میوه‌ موز استفاده شود
.



در
پروژه‌ تولید موز طلایی تراریخته یک ژن از موزهای «پاپوآ

گینه ‌نو» که به طور طبیعی
pro-vitamin
A
زیاد اما خوشه ‌های
کوچکی دارد، به موز
«کاوندیش»
وارد شد و بعد از سال ‌ها موز تراریخته ای تولید شد که به میزان قابل توجهی سطوح
pro-vitamin
 را
داراست
./101



«الهام
اشرفی» دکترای تخصصی اصلاح نباتات (ژنتیک و بهنژادی گیاهی)دانشکده تغذیه و علوم
غذایی شیراز



پایان خبر



  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 28117
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب