همگام با بسیج ملی تغذیه؛
مصرف چه مواد غذایی پس از دریافت واکسن مفید است؟
.
با توجه به پوشش حداکثری واکسیناسیون در سراسر
کشور و امکان بروز عوارض احتمالی ناشی از آن، آشنایی با راهکارهای تغذیه ای می
تواند منجر به کاهش عوارض شود؛ اغلب عوارض ناشى از واکسن به طور معمول از 12 ساعت تا کمتر از 7 روز بعد از تزریق واکسن، به طور متغیر و خفیف در
بعضی افراد ممکن است رخ دهد.
از جمله عوارض رایج پس از واکسیناسیون می توان
به تب، ضعف، بیحالی، بدن درد و خستگی اشاره کرد.
نکات تغذیه ای در صورت ایجاد تب پس از
واکسیناسیون کووید19
1. مایعات و غذاهای آبدار به میزان فراوان نوشیده شود.
2. رژیم غذایی حاوی میوه
(موز، آلو، زردآلو، طالبی، کیوی، پرتقال)، سبزی
ها (اسفناج، جعفری)، حبوبات، نان و
غلات سبوس دار، هویج،
کدو حلوایی، گوجه فرنگی و سیب زمینی برای تامین پتاسیم ناشی از تعریق زیاد در
تب توصیه می شود.
3. مصرف منابع غذایی ویتامین های گروه B از جمله سبزی ها و میوه ها، شیر و لبنیات، گوشت، دل و جگر، زرده
تخم مرغ، غلات سبوس دار، حبوبات و مغزها توصیه می شود.
نکات تغذیه ای در صورت مواجهه با بدن درد و
خستگی پس از واکسیناسیون کووید19
1. مصرف منابع غنی از امگا 3 مانند ماهی، گردو و تخمه آفتابگردان توصیه می شود.
2. پیشنهاد می شود منابع غذایی منیزیم شامل سبزی های برگ سبز،
تخمه کدو، غلات کامل و حبوبات، بادام زمینی، شکلات تلخ و کاکائو مصرف شود.
3. مصرف ترکیبات حاوی کافئین مانند چای سیاه، چای سبز و قهوه،
در حد دو فنجان در روز به رفع خستگی و دردهای منتشر بدن کمک می کند.
نکات تغذیه ای در صورت ضعف و بی حالی پس از
واکسیناسیون کووید19
1. منابع غذایی حاوی B1، B6 و B12 شامل غلات کامل، گوشت، تخم مرغ و شیر و
لبنیات به افزایش انرژی و کاهش ضعف و بی حالی کمک می کند.
2. شربت عسل با کنترل قند خون در افراد مبتلا به دیابت، به
کنترل ضعف و بی حالی کمک می کند.
3. افزودن دارچین، زنجبیل و سیاهدانه به غذا توصیه می شود.
«مریم
مهارت»، رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات
بهداشتی درمانی شیراز
نظر دهید