جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1398/04/26
  • - تعداد بازدید: 48
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

عفونت ‌های روده‌ای؛ شایع‌ ترین بیماری فصل تابستان

.

مهمترین
علت شیوع بیماری های روده ای به ویژه در فصل تابستان استفاده از مواد غذایی مانده،
حرارت ندادن غذاهای سرد شده، مصرف زرده تخم ‌مرغ نیم ‌پز، مصرف بستنی و آب ‌های
آلوده است.

 


عفونت ‌های روده‌ای، وبا، مسمومیت
‌های غذایی، حصبه و بیماری ویروسی گوارشی از شایع ‌ترین بیماری ‌های فصل تابستان
است که افراد جامعه به ویژه کودکان و سالمندان را تهدید می‌ کند
.



بیماری‌ های عفونی روده
مانند وبا، اسهال خونی و حصبه از مهمترین بیماری‌ هایی هستند که هر ساله آسیب‌ های
فراوانی به جامعه وارد می‌ سازند.



استفاده از آب سالم، پرهیز
از مصرف آب ‌های غیرمطمئن مثل چشمه ‌ها و رودها و برکه‌ ها، ضدعفونی میوه ‌ها و
سبزی ‌ها قبل از مصرف، پرهیز از مصرف یخ‌ های غیربهداشتی و بدون بسته ‌بندی، دور
نگهداشتن مواد غذایی از دسترس حشرات، رعایت بهداشت فردی و شستن دست‌ ها قبل از غذا
خوردن و پرهیز از شنا کردن در آب‌ های راکد، آلوده و نامطمئن، بهترین راه پیشگیری
از این بیماری ‌هاست.



توجه به سلامت مواد غذایی از
زمان خرید تا پخت آن، در جلوگیری از بروز هر گونه مسمومیت و عفونت روده‌ای بسیار
ضروری است.



لازم است باقیمانده غذاهای
پخته شده را بعد از مصرف، برای استفاده زودهنگام در یخچال و برای استفاده بلندمدت‌تر
در فریزر نگهداری کنیم و به خاطر داشته باشیم در زمان مصرف مجدد مواد غذایی حرارت
کامل ببیند، همچنین غذای پخته شده اغلب دو ساعت بیشتر نباید خارج از یخچال قرار
گیرد و در یخچال‌ های معمولی نیز غذای پخته شده را 24 تا 48 ساعت بیشتر نمی ‌توان
قرار داد.



در فصول گرما
لازم است نکات بهداشتی بیشتر رعایت شود. مصرف غذاهای مطمئن، استفاده از میوه های
شسته شده
و شست و شوی مرتب دست ها با آب و صابون، نکات بهداشتی ساده
ای هستند که ما را در برابر این بیماری ها مصون می سازد
.



اغلب تصور می
کنند که آب چاه، رودخانه ها و چشمه هایی که به ظاهر شفاف است، برای نوشیدن بسیار
گواراست، در حالی که این آب ها می تواند دارای انواع انگل بوده و خوردن آنها باعث
بیماری های روده ای می شود. بنابراین لازم است پیش از نوشیدن آب از سلامت آن مطمئن
شویم
.



بهتر است برای رفع تشنگی از
آب لوله ‌کشی و آب ‌های بسته‌بندی شده و در مراحل بعدی از آب، دوغ و آبمیوه‌ های
بهداشتی که تاریخ مصرف مشخصی دارند، استفاده شود و توجه داشته باشیم که مواد غذایی
مثل نان که قابل شستن و پختن مجدد نیستند را در کنار سبزی و میوه نشسته قرار ندهیم.



«سید علی
اصغر هاشمی» کارشناس
مبارزه با بیماری های واگیر معاونت
بهداشت دانشگاه



پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 7937
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب