جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1399/05/08
  • - تعداد بازدید: 37
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

روغن زیتون؛ منبع غنی پلی فنول های گیاهی

.

پلی فنول های گیاهی ترکیباتی طبیعی هستند که بیشتر در میوه ها مانند انگور، توت، پرتقال، آلو،
گیلاس، سیب، سبزی ها، مغزها  مانند فندق،
بادام و گردو، دانه ها، سبزی های ریشه ای، پوست و برگ گیاهان، گیاهان دارویی و
معطر، غلات کامل (سبوس دار)، شکلات تلخ، چای و قهوه وجود دارند.

 


پلی فنول ها باعث کاهش ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، دیابت،
بیماری های تخریب کننده نورون مانند آلزایمر، سرطان و پوکی استخوان می شوند یا
سرعت پیشرفت این بیماری ها را کند می کنند.



بخش زیادی از فعالیت زیستی پلی فنول ها به دلیل اثرات آنتی
اکسیدانی آنها است. پلی فنول های گیاهی دارای خواص ضدالتهابی، ضدآلرژی و ضدانعقادی
نیز هستند.



این ترکیبات با تاثیر بر تکثیر گلبول های سفید خون و سایر
فاکتورهایی که بر سیستم ایمنی نقش دارند، باعث تنظیم سیستم ایمنی بدن می شوند.



یکی از منابع غنی پلی فنول ها روغن زیتون است. پلی فنول های
مجود در روغن زیتون دارای خواص ضد سرطان، ضد بیماری های قلبی عروقی و ضد التهابی است.



بنابراین افزایش مصرف روغن زیتون بکر به افرادی که از این
روغن در رژیم غذایی خود استفاده نمی کنند، توصیه می شود.



«فاطمه نوری پور» کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه
و علوم غذایی شیراز



پایان خبر



  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 27022
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب