روش صحیح سالم سازی سبزی ها چیست؟
.
میوه ها و سبزی ها یکی از اجزای مهم در رژیم غذایی سالم هستند که تامین کننده ویتامین ها، املاح و ترکیب های مغذی دیگر هستند و مصرف بالایی در جهان دارند.
به
گزارش روابط عمومی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز، سبزی ها مانند هر ماده غذایی دیگر، ممکن است در معرض حمله میکر ب ها، به ویژه باکتری ها قرار گرفته و از بین بروند و یا باعث مسمومیت و بیماری انسان شوند. مصرف سبزی ها به صورت خام که در ایران است،
همواره افرادی را در معرض خطر آلودگی قرار می دهد. بنابراین برای کاهش ریسک این
موضوع، باید در شست و شوی صحیح سبز ها دقت کنیم.
مراحل
شست و شو
مرحله نخست:
پاک کردن و شست و شوی سبزی با آب سالم، برای ته نشین شدن گل و لای
مرحله
دوم: غوطه ور کردن سبزی در آب دارای مایع ظرفشویی (5-3 قطره مایع ظرفشویی به ازای هر لیتر آب) به مدت
5 دقیقه، برای
جداسازی و ته نشینی انگل ها
مرحله
سوم: شست و شوی سبزی ها و ظروف
استفاده شده به وسیله آب
مرحله چهارم:
غوطه ورکردن سبزی ها در محلول ضدعفونی کننده و
گندزدای مجاز و استاندارد، طبق دستور درج شده روی بسته بندی
مرحله
پنجم: شست و شوی سبزی ها با آب برای حذف ماده گندزدا
رعایت
مدت زمان تماس ماده ضدعفونی با سبزی و جلوگیری از تماس سالادها و سبزی های شسته
شده ای که حرارت نمی بینند، با تخم مرغ و گوشت خام در حین نگهداری در یخچال، بسیار
مهم است./101
«لیلا
محبی»، کارشناس ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز
پایان
خبر
نظر دهید