جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1401/02/19
  • - تعداد بازدید: 57
  • زمان مطالعه : 6 دقیقه
هفته ملی سلامت گرامی باد؛

رهنمودهای غذایی ایران/بخش 2

.

رهنمودهای غذایی ایران با هدف اصلاح الگوی مصرف و کاهش عوامل خطر تغذیه ای
بیماری های غیر واگیر تدوین شده است. در این مطلب آموزشی و در ادامه بخش نخست، به
سایر پیام های کلیدی در مورد مصرف لبنیات، روغن و انواع گوشت می پردازیم.

 


هر روز شیر، ماست، پنیر و سایر لبنیات بخوریم.



·        
مصرف روزانه لبنیات برای تأمین کلسیم، بهبود رشد کودکان و پیشگیری از پوکی
استخوان ضروری است.



·        
مصرف روزانه لبنیات را افزایش دهیم.



·        
از لبنیات پاستوریزه استفاده کنیم.



·        
از انواع لبنیات کم نمک مصرف کنیم.



·        
شیر، ماست و پنیر خود را از نوع کم چرب انتخاب کنیم.



·        
برای پیشگیری از کمبود ویتامین D بهتر است از
انواع شیر و لبنیات غنی شده استفاده کنیم.



برای پخت غذا تنها از روغن های مایع و به مقدار کم مصرف کنیم. از روغن مخصوص
سرخ کردنی نیز تنها برای سرخ کردن استفاده کنیم.



·        
اسیدهای چرب ترانس موجود در روغن ها و چربی ها باعث افزایش خطر بیماری های
قلبی و عروقی و انواع سرطان ها می شود.



·        
در هنگام انتخاب روغن ها به برچسب تغذیه ای آن توجه کنیم. در صورتی که بخش
مربوط به اسید چرب ترانس آن قرمز بود، آن روغن را انتخاب نکنیم.



·        
به جای سرخ کردن غذا از روش های دیگر پخت مثل بخارپز، آب پز، تنوری و کبابی
استفاده کنیم.



·        
در صورت تمایل به سرخ کردن، ماده غذایی را با کمی روغن و حرارت کم تفت بدهیم.



·        
از حرارت دادن زیاد روغن ها و غوطه وری ماده غذایی در مقدار زیاد روغن خودداری
کنیم.



·        
از روغن مخصوص سرخ کردنی تنها برای مصارف سرخ کردن استفاده کنیم.



·        
روغن های مایع را دور از نور و حرارت نگهداری کنیم.



·        
برای پخت غذا و در سالاد بهتر است از روغن زیتون استفاده کنیم.



در برنامه غذایی خود از تخم مرغ و انواع گوشت استفاده کنیم و بهتر است از گوشت
ماهی و مرغ بدون پوست استفاده شود.



·        
انواع گوشت و تخم مرغ بهترین منابع پروتئینی، آهن و روی قابل جذب هستند که
برای افزایش سطح ایمنی و رشد و نمو موردنیاز
است.



·        
پیش از پختن گوشت قرمز، چربی هایی را که به چشم می خورد جدا کنیم.



·        
پیش از پخت گوشت مرغ و ماهی پوست آن را جدا کنیم.



·        
به فرآورده های گوشتی مثل سوسیس و کالباس مقادیر زیادی نمک و مواد نگهدارنده
افزوده می شود که برای سلامتی زیان آور است، مصرف این غذاها را کاهش دهیم.



·        
می توانیم روزانه یک عدد تخم مرغ بخوریم.



«مریم مهارت»، رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی
درمانی شیراز

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم,اخبارهفته سلامت 1401
  • کد خبری : 59790
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب