جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1401/06/23
  • - تعداد بازدید: 74
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

رعایت اصول تغذیه مناسب در محیط کار/ بخش 2

.

افراد شاغل، دست کم یک سوم روز یا حتی نصف روز خود را در
محیط کار می گذرانند و از همین رو برای حفظ سلامت خود به تغذیه مناسب نیاز دارند.
در بخش نخست این مطلب به مصرف بالای قندها و گروه کربوهیدارت ها؛ همچنین مصرف
ناکافی میوه ها و سبزی ها به عنوان دو مشکل شایع تغذیه ای در کودکان پرداختیم و در
ادامه به دو مورد دیگر از مشکلات تغذیه ای کارکنان در محیط های کار و راهکارهای
مناسب برای رفع این مشکلات می پردازیم.

 


مصرف ناکافی آب و مایعات در محیط کار



یک فرد بزرگسال سالم در شرایط طبیعی و آب و هوای معتدل
برای تامین آب موردنیاز بدن باید به طور متوسط هشت لیوان آب و مایعات در طول روز
بنوشد. میزان نیاز به آب بسته به فعالیت روزانه، آب و هوا، وضعیت بارداری یا
شیردهی، وضعیت سلامت  متغیر است.



کم آبی در بدن باعث عوارض و بیماری هایی از جمله
سردرد و خستگی، گرفتگی عضلات، سنگ کلیه، عفونت ادراری، سوزش معده، سوء هاضمه و
یبوست می شود. 



ارائه راهکار:



·        
نگه
داشتن مداوم بطری آب در کنار خود در مصرف آب بیشتر به فرد کمک می کند.



·        
می
توان آب مصرفی خود را با یک تکه لیمو، نعنا یا زنجبیل مزه دار کرد.



·        
از
میوه ها و سبزی های آبدار مثل کاهو، خیار بیشتر استفاده شود.



·        
مصرف
چای و ترکیبات کافئین دار را کاهش دهیم، زیرا سبب افزایش ادرار و کاهش آب بدن می
شود. همچنین این نوشیدنی ها جایگزین آب مصرفی و در نتیجه باعث کاهش مصرف آب می شود. 



فعالیت فیزیکی نامناسب و کم تحرکی



فعالیت بدنی نامناسب باعث ایجاد مشکلات زیادی از جمله
بیماری قلبی، دیابت نوع2، انواع سرطان، سندروم متابولیک، چاقی و پوکی استخوان
می شود. 



ارائه راهکار:



·        
برای
شروع فعالیت بدنی در محیط کار بازه ‌های زمانی 5 تا 10دقیقه‌ای در
نظر بگیریم.



·        
 بعد
از یک ساعت بی‌تحرکی، از پشت میز بلند شویم، کمی حرکات سبک کششی انجام دهیم و
مدت کوتاهی در محیط کار پیاده‌روی کنیم.



·        
جلسات
پیاده‌روی  با همکاران برگزار کنیم.



·        
از
پله‌ها استفاده کنیم.



به خاطر داشته باشیم که با پیروی از یک الگوی غذایی سالم
در محیط کار نه تنها از اضافه وزن و چاقی، ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، دیابت
و سایر بیماری ها پیشگیری کرده ایم، بلکه با بهبود عملکرد و افزایش بازده کاری،
زمینه ارتقای خود را در محیط کار نیز فراهم می کنیم.



«زهرا میرزائی»، کارشناس ارشد تغذیه مرکز بهداشت شهدای
والفجر

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 66546
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب