رعایت اصول تغذیه مناسب در محیط کار/ بخش 2
.
افراد شاغل، دست کم یک سوم روز یا حتی نصف روز خود را در
محیط کار می گذرانند و از همین رو برای حفظ سلامت خود به تغذیه مناسب نیاز دارند.
در بخش نخست این مطلب به مصرف بالای قندها و گروه کربوهیدارت ها؛ همچنین مصرف
ناکافی میوه ها و سبزی ها به عنوان دو مشکل شایع تغذیه ای در کودکان پرداختیم و در
ادامه به دو مورد دیگر از مشکلات تغذیه ای کارکنان در محیط های کار و راهکارهای
مناسب برای رفع این مشکلات می پردازیم.
مصرف ناکافی آب و مایعات در محیط کار
یک فرد بزرگسال سالم در شرایط طبیعی و آب و هوای معتدل
برای تامین آب موردنیاز بدن باید به طور متوسط هشت لیوان آب و مایعات در طول روز
بنوشد. میزان نیاز به آب بسته به فعالیت روزانه، آب و هوا، وضعیت بارداری یا
شیردهی، وضعیت سلامت متغیر است.
کم آبی در بدن باعث عوارض و بیماری هایی از جمله
سردرد و خستگی، گرفتگی عضلات، سنگ کلیه، عفونت ادراری، سوزش معده، سوء هاضمه و
یبوست می شود.
ارائه راهکار:
·
نگه
داشتن مداوم بطری آب در کنار خود در مصرف آب بیشتر به فرد کمک می کند.
·
می
توان آب مصرفی خود را با یک تکه لیمو، نعنا یا زنجبیل مزه دار کرد.
·
از
میوه ها و سبزی های آبدار مثل کاهو، خیار بیشتر استفاده شود.
·
مصرف
چای و ترکیبات کافئین دار را کاهش دهیم، زیرا سبب افزایش ادرار و کاهش آب بدن می
شود. همچنین این نوشیدنی ها جایگزین آب مصرفی و در نتیجه باعث کاهش مصرف آب می شود.
فعالیت فیزیکی نامناسب و کم تحرکی
فعالیت بدنی نامناسب باعث ایجاد مشکلات زیادی از جمله
بیماری قلبی، دیابت نوع2، انواع سرطان، سندروم متابولیک، چاقی و پوکی استخوان
می شود.
ارائه راهکار:
·
برای
شروع فعالیت بدنی در محیط کار بازه های زمانی 5 تا 10دقیقهای در
نظر بگیریم.
·
بعد
از یک ساعت بیتحرکی، از پشت میز بلند شویم، کمی حرکات سبک کششی انجام دهیم و
مدت کوتاهی در محیط کار پیادهروی کنیم.
·
جلسات
پیادهروی با همکاران برگزار کنیم.
·
از
پلهها استفاده کنیم.
به خاطر داشته باشیم که با پیروی از یک الگوی غذایی سالم
در محیط کار نه تنها از اضافه وزن و چاقی، ابتلا به بیماری های قلبی عروقی، دیابت
و سایر بیماری ها پیشگیری کرده ایم، بلکه با بهبود عملکرد و افزایش بازده کاری،
زمینه ارتقای خود را در محیط کار نیز فراهم می کنیم.
«زهرا میرزائی»، کارشناس ارشد تغذیه مرکز بهداشت شهدای
والفجر
نظر دهید