راهکارهای تغذیه ای برای پیشگیری از ابتلا به ویروس کرونا
.
در روزهای کرونا ویروس به عنوان مهمترین
عامل مسری عفونی تنفسی در دنیا مطرح شده و شیوع آن در کشور ثبت شده است.
لازم است بدانیم افراد با کمبود مواد مغذی و ضعف سیستم ایمنی بیشتر در معرض ابتلا
به عفونت های ویروسی و تشدید این بیماری قرار دارند. با این حال با تغذیه مناسب می
توان تا حدود زیادی به تقویت سیستم ایمنی بدن در برابر این ویروس کمک کرد.
تعدادی از مواد غذایی به علت
داشتن ویتامین C، در تقویت سیستم ایمنی نقش مهمی دارند. انواع میوهها و سبزیها
مانند انواع لیمو، انواع مرکبات، گریپ فروت، انواع توت، کیوی، فلفل دلمهای، سیب
زمینی و سبزی های برگ سبز از قبیل انواع کلم به دلیل داشتن ویتامین C می توانند در تقویت سیستم ایمنی موثر باشند.
کمبود روی در بدن از طریق
کاهش سلول های ایمنی باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود. در این زمینه مصرف منابع
غنی روی شامل غلات کامل، لبنیات و منابع پروتئین حیوانی مانند تخم مرغ، گوشت قرمز،
ماهی و ماکیان توصیه می شود. برای بالا بردن ایمنی بدن از خوردن لبنیات و به ویژه
ماست پروبیوتیکدار نباید غافل شد.
توجه داشته باشیم که منابع
غذایی حیوانی به صورت کاملا پخته مصرف شوند.
همچنین مصرف کافی «سلنیوم»
به کمک کاهش التهاب و افزایش سلول های سیستم ایمنی، سبب تقویت سیستم ایمنی بدن می
شود. منابع غنی سلنیوم شامل منابع پروتئین حیوانی، موز، لبنیات، قارچ هستند.
ویتامین E یکی دیگر از مواد مغذی است که عملکرد آنتی اکسیدانی
قوی داشته و به بدن در تقویت سیستم ایمنی و مبارزه با عوامل بیماری زا کمک می کند.
منابع غنی این ویتامین شامل مغزها مانند بادام، بادام زمینی، فندق و روغن های
گیاهی هستند.
یکی دیگر از منابع غذایی
موثر در تقویت ایمنی بدن، مواد غذایی دارای ویتامین A
مانند تخممرغ، هویج، انبه، سیب زمینی، زردآلو، کدو
حلوایی و سبزی های برگ سبز تیره مانند اسفناج است.
مصرف غلات سبوس دار و
حبوبات که منابع خوبی برای ویتامینهای گروه B
هستند نیز از بروز عفونت های مکرر دستگاه تنفسی فوقانی
پیشگیری میکند. مواد غذایی غنی از امگا 3 نیز مانند ماهی قباد، قزلآلا، ماهیهای
روغنی، دانه کدو حلوایی و روغن شاهدانه که غنی از اسیدهای چرب امگا 3 هستند، توصیه می شود.
یک نکته مهم کم آبی بدن است
که باعث می شود مخاط بدن عملکرد خوب خود را نداشته باشد. بنابراین باید با تامین
آب کافی برای بدن لایه های مخاطی (موکوز) را آماده نگاه داشت تا بتوانند به بهترین
شکل از ورود ویروس ها و باکتری ها به بدن جلوگیری کنند. به طور میانگین نوشیدن
روزانه 8 تا 10 لیوان آب توصیه می شود،
زیرا هیدراته بودن به بدن برای دفع سموم و حفظ ایمنی مناسب کمک می کند./101
«شبنم
باقری» کارشناس ارشد دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز
پایان
خبر
نظر دهید