سلامت در نوروز؛
راهنمای خرید آجیل در ایام نوروز
آجیل یکی از خوراکی های پرطرفداری است که همیشه در لیست خرید عید جای دارد. یکی از دغدغه هایی که ممکن است برای ما ایجاد شود خرید آجیل با کیفیت و با قیمت مناسب است. در این مقاله نکاتی در حوزه خرید آجیل را با هم مرور می کنیم:
• اولین نکته درباره خرید آجیل، خرید از فروشگاه های معتبر است که اجناسی با کیفیت مرغوب و تازه عرضه می کنند.
• تا حد امکان از خرید آجیل های رنگ شده خودداری کنید. این آجیل ها اغلب با رنگ های غیرمجاز و غیرخوراکی رنگ می شود که ممکن است حساسیت زا باشد.
• هنگام خرید آجیل به تازگی آن توجه داشته باشیم. به هیچ وجه نباید بو یا طعم کهنگی، کپک زدگی و ترشیدگی بدهد.
• اغلب مغزها دچار کپک و قارچهای سمی می شود که ماده ای سرطانزا موسوم به آفلاتوکسین را ترشح میکند؛ بنابراین به جای محصولات باز و فله ای، آجیل های بسته بندی شده و مرغوب خریداری کنید.
• اگر در آجیل حفره مشاهده کردید، آن آجیل کهنه و فاقد کیفیت است.
• در خرید مغز گردو احتیاط کنید. روغن موجود در مغز گردو در اثر کهنگی ایجاد طعم و بوی نامطبوعی می کند.
• سعی کنیم آجیل را به صورت خام و بدون نمک خریداری کنید. انواع بو داده سرشار از نمک بوده و برای سلامت قلب و عروق خطرناک است.
• اگر خواستید مازاد آجیل نوروزی را برای استفاده های بعدی کنار بگذارید، بهتر است آجیل را درون ظرف های دربسته و در محلی خشک و خنک قرار دهید.
«مریم مهارت»، رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز