جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1400/03/24
  • - تعداد بازدید: 60
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

در زمان خرید تخم مرغ به چه نکاتی توجه کنیم؟/ بخش یک

.

تخم مرغ از جمله مواد غذایی رایج در رژیم غذایی ما ایرانیان و مردم سراسر
دنیاست که در کنار خواص بالایی که دارد، لازم است نسبت به سلامت و تازگی آن پیش از
مصرف، اطمینان داشته باشیم. در بخش نخست این مطلب به نکاتی پیرامون مشخصات تخم مرغ
های سالم، فاسد و تازه می پردازیم.

 


تخم مرغ مصرفی را بهتر است از فروشگاه هایی که از یخچال برای نگهداری تخم
مرغ استفاده می کنند، خریداری کنیم
.

هرگز تخم مرغ های شکسته،
ترکدار و آلوده را خریداری نکنیم، اما اگر در طی حمل به منزل ترک برداشت و یا شکست،
محتویات آن را در یک ظرف تمیز و در پوشدار ریخته و در یخچال نگهداری کنیم و طی
حداکثر دو روز آن را مصرف کنیم.


بهتر است تخم مرغ های
بسته بندی شده به روش بهداشتی را خریداری کنیم.



مشخصات تخم مرغ سالم:

پوسته بدون ترک، تمیز و عاری از هرگونه آلودگی
باشد
.

محتویات بدون بوی تعفن و
علائم فساد است.



تخم مرغ سالم در بسته های دارای مشخصات تولید
کننده، تاریخ تولید و انقضا عرضه و در داخل یخچال با برودت صفر تا
4 درجه سانتیگراد نگهداری می شود.



مشخصات تخم مرغ فاسد:

سفیده صورتی یا رنگین کمان نشانه فساد ناشی از
باکتریها است.



پوسته خارجی در تخم مرغ های فاسد کدر و بدرنگ می
شود
.

مخلوط شدن سفیده و زرده
تخم مرغ نشانه فساد آن است
.

محتویات دارای بوی تعفن و
علائم فساد است
.

کپک زدگی بر روی پوسته
خارجی به سرعت به داخل تخم مرغ سرایت می کند و موجب تشکیل لکه های کپک یا قارچ به
رنگ های خاکستری، سیاه و قهوه ای می شود که با چشم قابل رویت است
.



مشخصات تخم مرغ تازه:

دارای اتاقک هوایی کوچک است.



سفیده غلیظ و رقیق از یکدیگر قابل تفکیک است.



زرده به صورت گرد، کروی و در مرکز تخم مرغ
قرار دارد
.

سفیده دارای ظاهری ابری و
غیر شفاف است
.



مشخصات تخم مرغ کهنه:

نسبت سفیده غلیظ به سفیده رقیق کاهش می یابد.

ضخامت غشای زرده کم و
زرده استحکام خود را از دست داده و پهن می شود
.

اتاقک هوایی بزرگ می شود
(وجود اتاقک هوایی بزرگ، علامت از دست دادن رطوبت داخلی و نگهداری طولانی مدت است.)


سفیده شفاف نشانه کهنگی
تخم مرغ است
.

پوسته خارجی تخم مرغ های
کهنه کدر و بد رنگ است.



نحوه
شناسایی عملی تخم مرغ کهنه و فاسد



وقتی تخم مرغ در آب شناور می ماند که اتاقک
هوایی آن به اندازه کافی برای شناور نگهداشتن تخم مرغ بزرگ شده باشد و این به
مفهوم کهنه بودن آن است. برای اطمینان از فاسد بودن تخم مرغ کهنه آنها را قبل از
استفاده در یک ظرف جداگانه بشکنید
.

یک تخم مرغ فاسد چه پخته
باشد و یا خام پس از شکسته شدن پوسته بوی نامطبوعی از خود متصاعد می کند./ف.نوروزی
فرد



ادامه این مطلب را می توانید از همین پایگاه خبری دنبال کنید.



«فاطمه شفیعی» کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی
شیراز



پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 42683
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب