جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1399/01/02
  • - تعداد بازدید: 37
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

در زمان ابتلا به بیماری های تنفسی چه مواد غذایی مصرف کنیم؟/بخش یک

.

توجه داشته باشید چه در شرایط عادی و چه در شرایط اضطراری
لازم است تعادل و تنوع در مصرف تمامی مواد غذایی رعایت شود.

 


همه ویتامین های موردنیاز بدن برای افزایش سطح ایمنی و
مقابله با بیماری و بهبودی از طریق منابع غذایی آن تامین شود و منابع غذایی حاوی
ویتامین ها و املاح هیچ گونه ارجحیتی بر یکدیگر ندارند.



یادمان باشد مصرف دوزهای بالای ویتامین و مواد معدنی اثر
محافظتی ثابت شده ای در پیشگیری از بیماری های عفونی ندارد و برنامه مکمل یاری فقط
بر اساس دستور العمل کشوری انجام می شود.



توصیه های تغذیه ای در زمان ابتلا به بیماری های تنفسی:



1- مصرف روزانه کربوهیدرات ها برای تامین بخش عمده انرژی و
برخی از مواد مغذی ضروری است. این کربوهیدرات ها به دو شکل ساده و پیچیده دسته
بندی می شوند که مصرف انواع کربوهیدرات های پیچیده از جمله برنج، انواع نان سبوس
دار (جو و سنگک) و ماکارونی به ویژه از نوع سبوس دار، رشته و غلات صبحانه، سبزی ها
و میوه ها توصیه می شود.



2- برای سالم و قدرتمند نگه داشتن عضلات تنفسی، بیماران
باید منابع غنی از پروتئین را دست کم دو واحد در روز بر اساس گروه های غذایی و
رهنمودهای غذایی ایران دریافت کنند. بهترین منابع پروتئین ها شامل انواع گوشت ها
(قرمز، مرغ، ماهی و طیور)، انواع حبوبات (لوبیا، ماش، عدس، نخود باقلا)، تخم مرغ،
انواع لبنیات پاستوریزه ( پنیر، شیر، ماست، کشک و دوغ) و انواع آجیل های بدون نمک است.



3- برای تامین بخشی از انرژی مورد نیاز روزانه و تامین
برخی از اسیدهای چرب ضروری و ویتامین های محلول در چربی باید روزانه از روغن ها و
چربی های خوراکی استفاده شود. روغن گیاهی یا روغن نباتی شامل آفتابگردان، سویا،
پنبه دانه، زیتون، روغن گردو، کنجد، کلزا و موارد مشابه را شامل می شود.



4- روغن هایی مانند زیتون، کلزا، کنجد و روغن آفتابگردان و
دیگر موارد مشابه برای سرخ کردن مناسب نیستند و برای پخت و پز مناسب ترند. در ضمن
این روغن ها به دلیل خواص آنتی اکسیدان های طبیعی مانند ترکیبات پلی فنلی و
ویتامین
E، بتاکاروتن دارای ارزش تغذیه ای فراوانی
بوده و باید در برنامه غذایی گنجانده شوند. توجه داشته باشیم: مصرف روغن ها و چربی
های حیوانی شامل، کره، روغن ماهی پیه، دنبه و مواردی از این قبیل باید محدود شود.



5- مصرف مقدار مناسب آب باعث می شود ترشحات
درون مجاری هوایی رقیق تر شده و راحت تر حرکت کنند و تخلیه شوند. مصرف 6 تا 8
لیوان آب و یا سایر مایعات به صورت روزانه توصیه می شود.



6- مصرف 4 تا 6 وعده غذایی کوچک و با حجم کم
در طول روز به جای مصرف 2 تا 3 وعده غذایی حجیم توصیه می شود تا دیافراگم حرکت
آزادانه به سمت بالا و پایین داشته باشد. در صورتی که مصرف برخی مواد غذایی خام
منجر به نفخ شدید و اختلال در تنفس شد، لازم است مصرف آنها کاهش یابد.



7- غذاهایی که حاوی مقادیر زیادی چربی و نمک است موجب
تحریک سیستم ایمنی بدن می شود و می تواند به ایجاد تورم و التهاب قسمت های مختلف
بدن و از جمله مجرای تنفسی و مسیرهای هوایی منجر شود. بنابراین مصرف غذا های حاوی
مقادیر زیاد سدیم در مواد غذایی مانند انواع کنسرو ها، شوری ها و غذاهای فرآوری
شده مانند سوسیس و کالباس باید محدود شود./105



برگرفته از راهنمای مدیریت تغذیه در کرونا ویروس؛ دفتر
بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم,اخبار کرونا ویروس جدید
  • کد خبری : 21561
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب