10 توصیه تغذیه ای برای پیشگیری از ابتلا به کرونا؛
در دوران کرونا پروتئین های کم چرب را جایگزین فست فودها کنیم
.
با توجه به همه گیری بیماری کووید-19، آگاهی و پیروی از 10 توصیه
تغذیه ای زیر، ضمن پیشگیری از ابتلا به انواع بیماری های غیرواگیر/مزمن، به تقویت
سیستم ایمنی بدن و جلوگیری از ابتلا به بیماری ها کووید-19 کمک خواهد کرد:
1-
رعایت دو اصل مهم
رژیم غذایی یعنی:
تعادل (مصرف
مقادیر کافی از مواد غذایی موردنیاز برای حفظ و ارتقای سلامت)
تنوع (مصرف
انواع مواد خوراکی از 6 گروه اصلی غذایی (نان و غلات، سبزی ها، میوه ها، شیر و
فراوردههای لبنی، گوشت و جانشین های آن اعم از حبوبات و تخم مرغ و نیز روغن ها و
چربی ها)
همچنین مصرف سه وعده اصلی و دو تا سه میان وعده در
برنامه غذایی روزانه
2-
توجه به انرژی دریافتی از مواد غذایی و انرژی مصرفی در
فعالیت های فیزیکی، برای پیشگیری از ابتلا
به اضافه وزن و چاقی
3-
مصرف روزانه دست کم 6 تا 8 لیوان آب آشامیدنی سالم و
یا سایر مایعات بدون شیرینی یا کم شیرین
4-
دریافت روزانه منابع غذایی پروتئین کم چرب (با
تاکید بر ماهی و گوشت های سفید)، روی، آهن و سلنیم (شامل انواع گوشت قرمز،
مرغ، ماهی، حبوبات، تخم مرغ، شیر و فراورده های لبنی، انواع سبزی های برگ سبز و
انواع مغزها)
5-
دریافت روزانه منابع غذایی ویتامین C (شامل انواع
میوهها و سبزیها از جمله انواع مرکبات، کیوی، پیاز خام، جوانه غلات و حبوبات، سبزی های برگ سبز مانند سبزی
خوردن، انواع کلم، گوجه فرنگی، فلفل دلمه، شلغم)، ویتامین A یا اشکال پیش
ساخته آن (از جمله انواع میوه ها و سبزی های زرد یا نارنجی رنگ شامل هویج، کدوحلوایی،
سبزی های برگ سبز تیره مثل اسفناج و کاهو و زرده تخم مرغ)، ویتامین E (موجود در
مغزها/آجیل و روغن ها)، ویتامین D (شامل انواع
ماهیهای چرب، لبنیات و زرده تخم مرغ) و ویتامین های گروه B (شامل انواع
نان و غلات سبوس دار، حبوبات، سبزی های برگ سبز، شیر و فرآورده های لبنی، انواع
گوشتها، تخم مرغ و مغزها)
6-
دریافت کافی اسیدهای چرب امگا-3 با مصرف دست کم 2
بار ماهی در هفته، گردو، روغن کانولا و دیگر منابع آن
7-
دریافت مکمل غذایی ویتامین D (بسته به سن و
سطح سرمی آن) با تجویز پزشک یا کارشناس تغذیه مطابق با پروتکل کشوری مکمل یاری این
ویتامین
8-
استفاده ار فراورده های غذایی پروبیوتیک شامل ماست
کم چرب پروبیوتیک، کفیر و پنیر کم چرب پروبیوتیک
9-
پرهیز از مصرف قندهای ساده، غذاهای پرچرب، سرخ شده، شور یا
تهیه شده در بیرون از منزل
10-
پرهیز از مصرف غذاهای خام یا نیم پز مانند تخم مرغ عسلی، استیک
و کباب هایی که مغر آن به طور کامل پخته نشده باشد.
«سیده مریم عبداله زاده» دکترای تخصصی علوم تغذیه
دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز
پایان خبر
نظر دهید