جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1399/05/17
  • - تعداد بازدید: 41
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

توصیه هایی برای جدا نگهداشتن مواد غذایی پخته از غذای خام

.

مواد غذایی خام به ویژه گوشت قرمز، مرغ و غذای دریایی و شیرآبه
آنها، می تواند منبعی از عوامل بیماری زا باشد. از جمله راه های ورود میکروب ها به
داخل مواد غذایی، تماس با انسان، تماس با تجهیزات، در طی آماده سازی و جابجا شدن، به
طور اتفاقی از طریق هوا، آب و خاک، آلودگی های متقاطع و همچنین فلور طبیعی موجود در
مواد غذایی خام است. منظور از آلودگی متقاطع نیز انتقال میکروارگانیسم از غذای خام
به غذای پخته است.




در اثر حرارت ( بالاتراز 
65درجه) در طی فرآیند پخت می توانیم ماده غذایی را به مدت طولانی تری نگهداری
کنیم، زیرا میکروب ها و آنزیم ها در اثر حرارت غیر فعال شده و یا از بین می روند
.



بنابراین توجه به این نکته مهم است که برای جلوگیری از انتقال
میکروارگانیسم ها، مواد غذایی پخته باید از مواد غذایی خام کامل جدا نگهداری شوند.
رعایت اصل جداسازی نه تنها در زمان پخت ضروری است، بلکه در طول تمام مراحل آماده سازی
غذا نیز باید رعایت شود
.



لازم است در هنگام خرید نیز گوشت قرمز، گوشت ماکیان و غذاهای
دریایی را از سایر اقلام خریداری شده جدا نگه داری کنیم. در یخچال برای جلوگیری از
آلودگی متقاطع گوشت قرمز، غذای دریایی و ماکیان خام را در زیر غذاهای پخته و آماده
برای مصرف نگه داریم
.



مواد غذایی را در ظروف دردار نگهداری کنیم تا از تماس بین مواد
غذایی آماده شده و مواد غذایی خام جلوگیری شود. بشقاب هایی را که برای غذاهای خام استفاده
کرده ایم تمیز بشوئیم
.



از یک بشقاب تمیز برای غذاهای پخته استفاده کنیم. بدین ترتیب
با رعایت چند نکته ساده می توان از سلامت خود و خانواده در مقابل بیماری ها محافظت
کرد.



«الهام باباعلی» کارشناس ارشد بهداشت مواد غذایی دانشکده تغذیه
و علوم غذایی شیراز



پایان خبر



  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 27321
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب