جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1398/07/01
  • - تعداد بازدید: 27
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

توصیه هایی برای انتخاب تغذیه مناسب دانش آموزان/ اهمیت نقش مواد غذایی بوفه مدارس

.

در
دوران مدرسه رشد کودکان به صورت یکنواختی ادامه دارد بنابراین تامین انرژی موردنیاز
بسیار ضروری است.



میزان
انرژی موردنیاز کودکان مدرسه ای به دلیل تفاوت در اندازه بدن، میزان تحرک و سرعت
رشد آنها متفاوت است و هر چه میزان تحرک و فعالیت بدنی دانش آموز بیشتر باشد، به
انرژی بیشتری نیاز دارد.

 


با
توجه به اینکه کربوهیدرات ها بیشتر در نان و غلات وجود دارد و چربی ها منابع تامین
کننده انرژی هستند، در صورتی که انرژی موردنیاز از این منابع تامین نشود، پروتئین
مصرفی که باید صرف رشد و ترمیم بافت های بدن شود برای تولید انرژی صرف می شود.
زمانی که به علت کمبود دریافت انرژی، منابع پروتئینی صرف تولید انرژی می شوند، رشد
سلول و ترمیم بافت به خوبی انجام نمی شود و در نهایت رشد کودک مختل می شود.



گروه
نان و غلات مانند نان، برنج، ماکارونی و موارد مشابه، تنقلاتی مانند برنجک و گندم
برشته و چربی ها مانند روغن، کره، خامه و سرشیر برای تامین انرژی موردنیاز کودکان
سنین مدرسه لازم هستند و باید در برنامه غذایی روزانه در حد متعادل گنجانیده شود.



بسیاری
از بیماری های دوران بزرگسالی مانند بیماری های قلبی و عروقی، افزایش فشار خون،
بعضی از سرطان ها، افزایش چربی خون و دیابت به نحوه تغذیه مرتبط است و چون عادات
غذایی از کودکی شکل می گیرد، بنابراین اصلاح عادات غذایی این دوران می تواند از
بروز این بیماری ها در بزرگسالی پیشگیری
کند.



انواع
مواد غذایی که در بوفه مدرسه عرضه می شود نیز نقش بسیار مهمی در حفظ سلامت دانش
آموزان و ایجاد عادات غذایی مناسب در آنها دارد؛ مراقبان بهداشت در مدارس، معلم ها
و مسوولان مدرسه در زمینه عرضه مواد غذایی در بوفه مدرسه باید از عرضه موادی که
ارزش غذایی ندارد مثل انواع پفک ها، یخمک، نوشابه، آدامس، شکلات و هر نوع محصولات
غذایی بدون بسته بندی، فاقد پروانه ساخت، کد بهداشتی و نداشتن تاریخ مصرف جلوگیری
کنند و ضمن آموزش به مسوول بوفه، عرضه موادی مثل ساندویچ نان و پنیر، نان و تخم
مرغ که به شیوه بهداشتی تهیه و بسته بندی شده است، شیر، بیسکویت، کلوچه و کیک هایی
که کد بهداشتی و پروانه ساخت دارند، انواع تنقلات سنتی مانند نخودچی، کشمش، خرما،
انواع خشکبار و انواع میوه ها که شسته شده است را تشویق کنند./101



«عاطفه
کهنسال»، کارشناس تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز



پایان خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 10096
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب