جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1400/01/25
  • - تعداد بازدید: 37
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

توصیه های روزه داری در ماه مبارک رمضان، در شرایط کرونا

.

به تازگی
مطالعاتی در رابطه با اثرات روزه داری بر سلامت انجام شده و نتایج اکثر این
مطالعات نشان می دهد که روزه داری در افرادی که کمتر از 65 سال سن دارند و سابقه
بیماری زمینه ای خاصی ندارند، می تواند یکی از راهکارهای ارتقا دهنده سطح سلامت
باشد.



بر اساس
مطالعات جدید، روزه داری اثرات منفی بر سیستم ایمنی نداشته و سبب افزایش احتمال
بروز بیماری کرونا نمی شود؛ زیرا ثابت شده که در شرایط روزه داری، سطح ایمنوگلوبین
ها که فاکتورهای ایمنی بدن هستند، افزایش می یابد.



بنابراین
به شرط اینکه هیچ وعده غذایی شامل افطار، شام و سحر حذف نشود و مواد مغذی و مایعات
کافی استفاده شود
، نگرانی از نظر تضعیف
سیستم ایمنی بدن در ایام روزه‌داری و خطر ابتلا به این بیماری کاهش می‌یابد
.



توصیه های تغذیه ای در زمان سحر



وعده
سحری مهمترین وعده ای است که فرد روزه دار باید استفاده کند و حذف آن باعث ضعف و
کمبود مواد مغذی خواهد شد. توصیه می شود وعده سحری، کم حجم و پرکالری و در کنار آن
کم نمک، کم چرب و کم شیرینی باشد؛ زیرا نمک، چربی ها و شیرینی از عوامل تضعیف
کننده سیستم ایمنی بدن هستند.



اگر وعده
سحری شیرین استفاده شود، ترشح انسولین در بدن افزایش پیدا می کند که می تواند یکی
از عوامل احساس گرسنگی زودرس در افراد باشد.
برای وعده
سحری باید منابع کربوهیدرات ‌های پیچیده و دارای فیبر انتخاب شود که قند خون را به
آهستگی افزایش می ‌دهند؛ مانند غلات کامل، حبوبات، سبزی ها و میوه ها که فیبر
موجود در آن ها، به حفظ قند خون در محدوده طبیعی در طول روزه داری کمک می ‌کند.



با توجه
به اینکه خشکی دهان و کم آبی بدن از عوامل خطر بیماری کرونا هستند، توصیه می شود
در وعده سحری، مایعات بیشتری استفاده شود و در کنار آن میوه ها، سالاد، سبزی
خوردن، لیموترش یا سبزی هایی که آب میان بافتی بیشتری دارند استفاده شود؛ مثل
کاهو، خیار، گوجه فرنگی و در مقابل مصرف نوشابه های گازدار، شربت ها، چای پررنگ و
قهوه توصیه نمی شود.



استفاده
از سایر مواد غذایی پرفیبر مانند
دانه
چیا، تخم شربتی، حبوبات، جو دوسر در وعده سحر
به دلیل اینکه تامین آب بدن برای مدت طولانی تر و همچنین
جلوگیری از یبوست را به همراه دارد، توصیه می شود. مصرف حبوبات که به کاهش گرسنگی نیز
کمک می کند توصیه می شود و بهتر است برنج مخلوط با حبوبات مصرف شود.



توصیه می
شود در وعده سحری از مصرف هرگونه شیرینی، زولبیا، بامیه و موارد مشابه و غذاهای
سرخ شده و چرب پرهیز شود، زیرا علاوه بر اینکه عامل تضعیف سیستم ایمنی است، تشنگی
در طول روز را هم بیشتر می کند.



توصیه های تغذیه ای در زمان افطار



وعده
افطار بهتر است با یک مایع گرم مثل آب گرم، چای کمرنگ یا شیر گرم شروع شود و در
کنار آن از یک منبع کربوهیدرات ساده مثل عسل، کشمش، مویز، خرما یا انجیر استفاده شود.



استفاده
از غذاهای سبک مثل نان سبوسدار با پنیر و سبزی یا مغزها، شیر برنج، فرنی، انواع
سوپ و آش کم چرب و یا انواع سبزی های پخته مثل کدو، کلم و هویج انتخاب های مناسبی
برای وعده افطار هستند.



توصیه می
شود مصرف مواد قندی و شیرین مثل حلوا، شله زرد، زولبیا و بامیه که دارای مقادیر
بالای اسیدهای چرب اشباع و ترانس علاوه بر قند هستند، محدود شود زیرا علاوه بر
اینکه عامل دریافت انرژی اضافی است، به تضعیف سیستم ایمنی هم منجر می شود.



نکته آخر
اینکه، پس از شام و تا قبل از خواب، مصرف میوه و مایعات کافی برای جبران کم آبی
بدن و حفظ سلامت و ایمنی بدن باید درنظر گرفته شود. توصیه شده که بین افطار تا سحر
8 تا 12 لیوان مایعات که بیشتر آن باید از آب تامین شود استفاده شود و مصرف فراوان
سبزی و میوه بین افطار و شام و در فاصله زمانی بین افطار تا سحر به دلیل اینکه
منبع خوبی از مواد مغذی تقویت کننده سیستم ایمنی است، باید مورد توجه باشد./ف.نوروزی
فرد



«شبنم
باقری» کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز



  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم,اخبار کرونا ویروس جدید
  • کد خبری : 39849
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب