جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1400/02/11
  • - تعداد بازدید: 43
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

توصیه های تغذیه ای در کنترل عوارض دهانی در سرطان

.

شیمی درمانی و پرتودرمانی با آسیب رساندن به غدد بزاقی می تواند
با خشکی دهان همراه باشد. اما اغلب این امر موقتی بوده و مدتی پس از پایان درمان
برطرف می شود.



التهاب مخاط و ایجاد درد دهان نیز می تواند از عوارض استفاده از
داروهای شیمی درمانی خاص، پرتودرمانی و یا جراحی باشد.



این واکنش ها ممکن است
به زخم و عفونت منجر شده و در غذا خوردن، صحبت کردن، چشیدن، جویدن یا بلعیدن
اختلال ایجاد کند. التهاب مخاط یک بیماری خود محدود شونده بوده و هدف از توصیه ها
کاهش شدت و مدت زمان این مشکل است. در ادامه به راهکارهای تغذیه ای کنترل کننده
این عوارض اشاره می شود:



خشکی
دهان یا بزاق غلیظ





  • - روزانه
    10-8 لیوان مایعات مصرف شود.
  • - برای
    مرطوب نگه داشتن حفره دهان، مایعات در طول روز و به صورت جرعه جرعه نوشیده شود
    .
  • - جویدن
    هویج یا کرفس؛ یا مکیدن
    انگور یخ زده یا
    قطعات خربزه توصیه می شود
    .
  • - اگر
    زخم های باز در دهان وجود ندارد، استفاده از غذاهای ترش به منظور تحریک بزاق
    امتحان شود
    .
  • - خوردن
    غذاهای نرم و مرطوب (مثلاً همراه با آب گوشت) توصیه می شود
    .
  • - از
    مصرف نوشیدنی های الکلی و دهان شویه های حاوی الکل خودداری شود، چرا که سبب خشک
    شدن دهان می شود.
  • - هنگام
    خواب از دستگاه بخور سرد استفاده شود
    .

















گلودرد، التهاب مری، درد دهان، التهاب مخاط یا برفک



  • - مصرف غذاهای نرم و مرطوب
    توصیه شده و پرهیز از غذاهای خشک و زبر تشویق شود.
  • - از مصرف الکل، مرکبات،
    کافئین، گوجه فرنگی، سرکه و فلفل تند خودداری شود.
  • - انواع
    درجات حرارتی غذا (به عنوان مثال گرم، خنک یا یخ زده) امتحان شود تا به آرامش بخش
    ترین دما پی برده شود.
  • - از اسموتی
    ها (نوشیدنی مخلوط‌ شده از میوه تازه) با میوه های دارای اسیدیته پایین (مانند
    خربزه، موز و هلو) استفاده شده و ماست یا شیر به آن اضافه شود.
  • - فرد
    به استفاده از داروهای تجویز شده برای کنترل التهاب مری، بلع دردناک، درد دهان یا
    عفونت، مطابق با دستور پزشک تشویق شود./ف. نوروزی فرد













«مهسا موذن» دکترای تخصصی تغذیه دانشکده
تغذیه و علوم غذایی شیراز



  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 40326
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب