جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1399/01/05
  • - تعداد بازدید: 43
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه

توصیه های تغذیه ای در پیشگیری از بیماری های تنفسی و کووید 19/ بخش 2

.

در هنگام مواجهه با بیماری های تنفسی لازم است همه ویتامین
های موردنیاز بدن برای افزایش سطح ایمنی و مقابله با بیماری و بهبودی از طریق
منابع غذایی آن تامین شود و منابع غذایی حاوی ویتامین ها و املاح هیچ گونه ارجحیتی
بر یکدیگر ندارند.



یادمان باشد مصرف دوزهای بالای ویتامین و مواد معدنی اثر
محافظتی ثابت شده ای در پیشگیری از بیماری های عفونی ندارد و برنامه مکمل یاری فقط
بر اساس دستور العمل کشوری انجام می شود.



توصیه های تغذیه ای در پیشگیری از بیماری های تنفسی و  کووید19:



1- در برنامه غذایی روزانه دو اصل تعادل و تنوع رعایت شود.
تعادل به معنی مصرف مقادیر کافی از مواد موردنیاز برای حفظ سلامت بدن است و تنوع
یعنی مصرف انواع مختلف مواد غذایی که در 6 گروه اصلی غذایی مانند نان و غلات، سبزی
ها، میوه ها، شیر و فرآورده های آن، گوشت و 
تخم مرغ و حبوبات و مغز دانه ها قرار دارند.



2- مواد غذایی در هر گروه غذایی، دارای ارزش غذایی مشابه
هستند و می توان از یکی به جای دیگری استفاده کرد، به عنوان مثال می توان از ماست
به جای شیر و از حبوبات و تخم مرغ به جای گوشت استفاده کرد.



3- برای افزایش سطح ایمنی بدن روزانه از منابع غذایی
ویتامین
C شامل انواع میوه ها و سبزی ها از جمله سبزی
های برگ سبز مانند سبزی خوردن، انواع کلم، گل کلم، گوجه فرنگی، جوانه های گندم،
ماش و شبدر، انواع مرکبات مانند لیمو ترش، لیمو شیرین، پرتقال، نارنگی و نارنج،
کیوی و دیگر میوه‌ ها و سبزی‌ ها استفاده شود.



4- با توجه به این که پیاز خام حاوی ویتامین C
است می توان روزانه همراه با غذا استفاده کرد.



5- در تهیه سوپ یا آش از شلغم که حاوی ویتامین C
است، استفاده شود.



6- با توجه به نقش ویتامین های E و A
در تقویت سیستم ایمنی بدن، روزانه از منابع غذایی ویتامین
A (منابع گیاهی شامل انواع سبزی ها و میوه ها ی زرد و نارنجی مانند
هویج، کدو حلوایی، موز و انواع مرکبات و منابع حیوانی مانند زرده تخم مرغ، شیر و
لبنیات) و منابع غذایی ویتامین
E نظیر روغن های مایع مانند
کانولا، گلرنگ ، آفتابگردان و ذرت) استفاده شود.



7- از خوردن غذاهای چرب و شور مانند انواع تنقلات شور،
انواع کنسروها و شورها و انواع سوسیس و کالباس به دلیل تحریک سیستم ایمنی بدن تا
حد امکان خودداری شود.



8- روزانه می توان با استفاده از منابع غذایی ویتامین D (ماهی های چرب، لبنیات و زرده تخم مرغ) به افزایش سطح ایمنی بدن
کمک کرد.



9- برای تقویت سیستم ایمنی بدن روزانه از منابع غذایی حاوی
آهن و روی (گوشت قرمز، مرغ و ماهی، تخم مرغ، انواع سبزی ها، حبوبات، میوه های تازه
و خشک شده و غلات کامل) استفاده شود.



10- روزانه از منابع غذایی ویتامین های گروه B مانند انواع سبزی ها برگ سبز و میوه ها، شیر و لبنیات، انواع گوشت
ها، زرده تخم مرغ، غلات سبوس دار، حبوبات مانند نخود، انواع لوبیا، عدس، باقلا،
لپه و ماش و مغزها (پسته، گردو، بادام و فندق) برای ارتقای سیستم ایمنی بدن
استفاده شود.



11- مصرف 6 تا 8 لیوان آب آشامیدنی سالم و یا سایر مایعات
به صورت روزانه توصیه می شود. نوشیدن مایعات به اندازه کافی و فراوان به حفظ ایمنی
بدن کمک می کند./105



برگرفته از راهنمای مدیریت تغذیه در کرونا ویروس؛ دفتر
بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی



 



  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم,اخبار کرونا ویروس جدید
  • کد خبری : 21654
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب