جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1404/01/03
  • - تعداد بازدید: 51
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

توصیه های تغذیه ای در سفرهای نوروزی

در سفر های نوروزی به نکات تغذیه ای زیر توجه داشته باشید:

1- تا حد امکان غذا را خودمان آماده کرده و از مصرف موادغذایی در رستوران و غذاخوری‌ های نامطمئن و یا خرید مواد غذایی از دستفروشان خودداری کنید.

2- غذایی را که برای بین راه تهیه می کنید، نباید آبکی باشد. غذاهای آبکی مثل انواع خورشت ها، سریع تر فاسد می شوند، چون میکروب ها و باکتری ها در فضای مایع، محیط مناسب تری برای رشد و تکثیر دارند.

3- غذاهای خشک همراه با سبزیجات تازه که خوب شسته شده اند، غذاهای مناسبی برای سفر هستند.

4- در طول سفر از مصرف پنیر، سرشیر و خامه  غیرپاستوریزه استفاده نکنید؛ مصرف محصولات لبنی پاستوریزه نشده خطر ابتلا به بیماری تب مالت را به همراه دارد.

5- مصرف سس مایونز و سایر سس های چرب از نظر تغذیه ای توصیه نمی شوند؛ مخصوصا در طول سفر از مصرف سس مایونز و یا سس های خامه ای جدا خودداری کنید.

6- می توانید با مخلوط ماست، آبلیمو، کمی نمک و فلفل و در صورت امکان کمی روغن زیتون، یک سس سالم برای سالاد تهیه کنید.

7- غذاهایی را در رستوران سفارش دهید که سس، ادویه و چاشنی زیاد نداشته باشند. گاهی ممکن است در رستوران ها به غذاهای کهنه و مانده مقدار زیادی سس و چاشنی اضافه کنند که تغیر رنگ و طعم نامطبوع ناشی از فساد غذا مشخص نشود.

8- در رستوران، حتما همراه با غذایی که میل می کنید، از ماست (کم چرب وپاستوریزه)، لیمو ترش و یا آبلیمو استفاده کنید. با مصرف این مواد غذایی، دستگاه گوارش اسیدی می شود و در نتیجه از رشد و تکثیر میکروب ها در دستگاه گوارش و در نتیجه مسمومیت غذایی جلوگیری می شود.

9- مصرف انواع دسرهای خامه ای در طول سفر توصیه نمی شود، چون ممکن است با شیر و خامه پاستوریزه نشده تهیه شده باشد و یا اینکه به علت کهنگی، فاسد شده باشد.

10- اگر مایل به مصرف بستنی هستید، حتما از نوع پاستوریزه شده و کم چرب آن استفاده کنید.

11- از خرید و مصرف نوشیدنی های محلی مثل آب زرشک، آب آلبالو، لواشک، تمبر هندی و آلوچه در صورتی که بسته بندی نشده و کد بهداشتی و پروانه ساخت از وزارت بهداشت ندارند، خودداری کنید. انواع آلودگی های انگلی با خوردن این نوع مواد غذایی غیر بهداشتی ممکن است به بدن منتقل می شود.

12- برای جلوگیری از کم آبی و یبوست مقادیر مناسبی آب (ترجیحا آب معدنی) همراه داشته باشید. به همراه داشتن میوه ها و سبزی هایی مانند هویج، گوجه فرنگی، خیار، کاهو در طول مسافرت به تأمین آب، املاح و ویتامین های مورد نیاز بدن کمک می کند. قبل از سفر در خانه سبزیجات را خوب بشویید و در ظرف های مناسب در بسته با خودتان ببرید.

13- از مصرف سالاد به ویژه سالادهایی که در آنها کاهو به کار رفته است و غذاهای دریایی، در غذا خوری‌ های بین راهی خودداری کنید.

- 14در صورتی که سالاد را خودتان درست می‌کنید، حتما آن را از قبل ضدعفونی، ‌انگل زدایی و به طور کامل پاکیزه کنید. بهتر است سبزیجات به صورت پخته مصرف شوند.

15- گوشت، مرغ، ماهی و تخم مرغ را فقط از مراکز مجازی که زیر نظر سازمان دامپزشکی کشور هستند، تهیه کنید.

16- آب را فقط از منابع مطمئن تهیه کرده و یا از آب های بطری شده استفاده کنید.

17- یخ را از مراکز مطمئن تهیه کرده و از مصرف یخ ‌هایی که در شرایط غیر بهداشتی و روی زمین نگهداری یا خرد می‌شوند، خودداری کنید.

18- از مصرف آب ‌های سطحی، چشمه‌ها و دریاچه‌ها خودداری کنید. جوشاندن آب به مدت ۵ دقیقه به سلامت آب توصیه می‌شود.

19- در هنگام خرید مواد غذایی به تاریخ استفاده و نحوه نگهداری آن که بر روی برچسب بسته بندی غذا نوشته شده دقت کنید.

20- برای حمل گوشت، مرغ و ماهی حتما از یخدان استفاده و دقت کنید مواد غذایی خام با پخته تماس نداشته باشد.

21- برای طبخ و مصرف غذا از ظروف تمیز استفاده کنید.

22- در هنگام سفر، غذا باید آخرین وسیله‌ای باشد که می‌خواهید همراه ببرید و تا لحظه قبل از حرکت باید در یخچال نگهداری شود.

23- توصیه می شود به جای استفاده از نوشابه های گازدار، از نوشیدنی های طبیعی پاستوریزه و کم نمک چون دوغ مصرف کنید.

«اعظم زمانی» کارشناس تغذیه مرکز بهداشت شهدای انقلاب شیراز

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم,اخبار نوروز 1404,بدانیم واقدام کنیم / نوروز 1404
  • کد خبری : 120360
کلیدواژه
حبیب ا... یخاری
خبرنگار

حبیب ا... یخاری

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب