توصیه های تغذیه ای برای مبتلایان به ریفلاکس معدهای_مروی
.
ریفلاکس معدهای_مروی به طور
کلی با شل شدن موقت اسفنکتر تحتانی مری (نوعی عضله حلقوی انتهای مری) همراه است که
مستقل از بلع بوده و به محتوای معده اجازه می دهد تا به مری وارد شود. بیماری
ریفلاکس معدهای_مروی نوعی مشکل جدی تر و مزمن این وضعیت است که با علائم یا عوارض
ناشی از برگشت محتوای معده به مری یا حتی حفره دهان (از جمله حنجره) یا ریه همراه است.
علائم این مشکل سوزش سر دل و یا برگشت غذا، دست کم یک بار در هفته است.
شناسایی و درمان عامل زمینه
ساز ریفلاکس نخستین خط درمان این مشکل است. همچنین در مدیریت علائم ریفلاکس، باید
تغییر در سبک زندگی، از جمله اصلاح رژیم غذایی را در نظر داشت. محدود کردن یا پرهیز
از غذاهای خاص ممکن است علائم را در برخی افراد بهبود بخشد.
توصیه های تغذیه ای
· مبتلایان
لازم است از مصرف
وعده های غذایی بزرگ و پرچرب خودداری کرده و وعده های غذایی کم حجم و مکرر را به
جای سه وعده غذایی بزرگتر در روز انتخاب کنند.
· از
خوردن غذا 2 تا 3 ساعت قبل از دراز کشیدن پرهیز کنند.
· از
مصرف شکلات، نعناع، گوجه فرنگی و محصولات حاوی گوجه فرنگی خودداری شود.
· از
مصرف غذاها و نوشیدنی های حاوی کافئین (همچون قهوه، نوشیدنی های انرژی زا، چای به
ویژه چای پررنگ)، نوشیدنی های گازدار، نوشیدنی های الکلی و غذاهای اسیدی (همچون آب
مرکبات یا گوجه فرنگی) یا غذاهای پر ادویه پرهیز کنند.
· یک
رژیم غذایی متعادل و با فیبر کافی انتخاب شود.
· در
صورت اضافه وزن یا چاقی، کاهش وزن را در نظر بگیرید.
· همچنین
توصیه می شود فرد دچار ریفلاکس از مصرف غذاهایی که طبق تجربه اش علائم او را تحریک
می کند، خودداری کرده و از یک رژیم غذایی سالم پیروی کند.
توصیه های مربوط به
سبک زندگی
· در
صورتی که در طی شب دچار ریفلاکس می شوید، سر تخت را 20-15 سانتی متر بالا ببرید.
· در
صورتی که از دخانیات استفاده می کنید، آن را ترک کرده و از دود آنها نیز دوری کنید.
· تا
حد امکان سطح استرس را کاهش دهید.
· لباس
های آزاد و گشاد (در ناحیه کمر)
بپوشید، چرا که لباس های تنگ می تواند ریفلاکس را تشدید کند./101
«مهسا موذن» دکترای تخصصی تغذیه دانشکده
تغذیه و علوم غذایی شیراز
پایان خبر
نظر دهید