جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1399/08/22
  • - تعداد بازدید: 29
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

تغذیه سالمندان در دوره شیوع بیماری کووید 19/بخش 2

.

 مهمترین توصیه تغذیه ای برای سنین سالمندی، مصرف غذاهای ساده و کم حجم است؛ به شکلی که تمامی نیازهای فرد به مواد مغذی تامین شود. در بخش یک این مطلب به موضوعاتی نظیر اهمیت مصرف ویتامین D و ضرورت کاهش چربی در رژیم غذایی سالمندان پرداخته شد، بخش دوم این مطلب را باهم دنبال می کنیم:

 
• آهن از ریزمغذی هایی است که در عملکرد سیستم ایمنی بدن نقش موثری دارد. سالمندانی که به دلیل دریافت کم منابع غذایی آهن دچار کمبود آهن و کم خونی می شوند، مقاومت کمتری در مقابل عفونت ها و به ویژه ویروس کرونا دارند. گوشت قرمز، مرغ، ماهی از منابع غنی آهن هستند.
• برای جذب بهتر آهن وعده غذایی توصیه می شود از سالاد و سبزی تازه و خام، آبلیموی تازه، آب نارنج که حاوی ویتامین c است، همراه با غذا استفاده شود.
• در صورتی که پزشک کمبود آهن و کم خونی سالمند را تشخیص داده است، دوز درمانی مکمل آهن با توصیه پزشک برای رفع کم خونی باید مصرف شود.
• حبوبات و زرده تخم مرغ، سبزی های تیره مثل جعفری، برگ چغندر، برگ های تیره کاهو، انواع خشکبار و مغزها نیز به تامین آهن موردنیاز بدن کمک می کنند. مصرف چای به ویژه بعد از غذاهای گیاهی حاوی آهن (آهن غیر هم) مانند حبوبات و غلات از جذب آهن جلوگیری می کند؛ بنابراین سالمندان باید از مصرف چای از یک ساعت قبل تا دو ساعت بعد از غذا خودداری کنند.
• ریزمغذی «روی» نیز در افزایش ایمنی بدن نقش دارد. کمبود دریافت روی از منابع غذایی در سالمندان شایع است. همچنین ممکن است با بالا رفتن سن، جذب روی در بدن کمتر شود.
• برخی از داروها مانند مکمل کلسیم در صورت مصرف همزمان با غذاهای حاوی روی می توانند سبب کمبود روی در بدن شوند. گوشت، شیر و لبنبات، تخم مرغ و حبوبات از منابع غنی روی می باشند. به طور کلی با مصرف منابع غذایی حاوی پروتئین به ویژه پروتئین حیوانی هر دو ریزمغذی آهن و روی تامین می شود.
• «منیزیم» یکی از املاح موثر در استحکام و مقدار توده عضلانی بدن است. کمبود این عنصر نیز یکی از مشکلات تغذیه ای در این سنین است و در افراد مبتلا به سوء تغذیه و سوء جذب مواد غذایی نیز بیشتر مشاهده می شود. منابع غذایی حاوی منیزیم شامل آجیل، لوبیای سویا، انواع گوشت ها می شود.
• مصرف زیاد مواد قندی و شیرین، غذاهای چرب و سرخ شده و پرنمک موجب تحریک سیستم ایمنی می شود و بهتر است سالمندان از مصرف این مواد غذایی پرهیز کنند. سالمندانی که دچار بیماری های مزمن از جمله دیابت، فشار خون بالا و چربی خون بالا و بیماری های قلبی و عروقی هستند لازم است کماکان رژیم غذایی معمول خود را با مشورت کارشناسان تغذیه رعایت کنند./101
«فاطمه شفیعی» کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز
پایان خبر
  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم,اخبار کرونا ویروس جدید
  • کد خبری : 32323
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب