سرمایه گذاری برای تولید
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
سرمایه گذاری برای تولید
  • 1404/05/21
  • - تعداد بازدید: 41
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

تغذیه سالم در مادران مبتلا به دیابت بارداری

دیابت بارداری تقریبا در هفت درصد از همه بارداری ها رخ می دهد. پس از زایمان تقریبا 90 درصد از همه زنان مبتلا به دیابت بارداری، قندخون نرمال خواهند داشت، اما در معرض افزایش ابتلا به دیابت بارداری در بارداری های بعدی خواهند بود.

غربالگری باید در فاصله هفته های 24 تا 28 بارداری با استفاده از گلوکز خوراکی به میزان 75 گرم با استفاده از تست تحمل خوراکی گلوکز انجام شود. گلوکز ناشتای بالای mg/dl 92، قند یک ساعت بالای  mg/dl180، قند دوساعته بالای mg/dl 153 به عنوان دیابت بارداری تشخیص داده می شود.

در طول دوره بارداری، درمان برای نرمال شدن سطح قندخون، باعث کاهش خطرات در مادر، جنین و نوزاد خواهد شد.

کربوهیدرات ها باید در سرتاسر طول روز توزیع شوند و در سه وعده کوچک تا متوسط و دو تا چهار میان وعده گنجانده شود. همه زنان نیازمند حداقل 175 گرم کربوهیدرات در طول روز هستند.

میان وعده آخر شب معمولا برای پیشگیری از کتوز طول شب مورد نیاز است.

کربوهیدرات وعده صبحانه به علت بالا بودن سطح کورتیزول کمتر تحمل می شود. به همین علت الگوی غذایی اول صبح، باید حاوی 30 تا 45 گرم کربوهیدرات باشد. برای جبران احساس گرسنگی مواد غذایی پروتئینی (انواع گوشت ها، تخم مرغ، آجیل و مغزها) را می توان افزود، چراکه تاثیری بر قند خون ندارند.

منابع غذایی حاوی روی، ویتامین C (مرکبات و سبزی های تازه) ویتامین A (زردالو، هلو، گوجه فرنگی و هویج) در رژیم غذایی گنجانده شود، زیرا این مواد حساسیت به انسولین را افزایش می دهند.

ورزش برای مقابله با مقاومت به انسولین و کنترل قندخون ناشتا و هیپوگلیسمی پس از مصرف وعده غذایی کمک کرده و در تغذیه درمانی برای بهبود وضعیت قندخون مادر گنجانده  می شود. بهترین شکل ورزش در مادر باردار هنوز شناخته نشده است اما پیاده روی پس از غذا اغلب توصیه می شود.

«کوثر شهریاری»؛ کارشناس تغذیه واحد بهبود تغذیه شبکه بهداشت و درمان شهرستان خنج

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 129970
کلیدواژه
حبیب ا... یخاری
خبرنگار

حبیب ا... یخاری

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب