سلامت در نوروز
تغذیه سالم در ایام نوروز برای بیماران مبتلا به فشارخون بالا
.
عید همیشه
زیباست، اما چند تغییر در زندگی روزمره بیماران مبتلا به فشارخون بالا می تواند
مشکل ساز باشد و ایام خوش عید را با مشکل و دردسر مواجه کند. بنابراین اگر مبتلا به فشارخون بالا هستید، این نکات
تغذیه ای را رعایت کنید تا بتوانید ایام نوروز را به خوبی سپری کنید.
·
انواع آجیل ها را به صورت خام و بدون نمک مصرف کنید.
انواع بو داده سرشار از نمک بوده و منجر به افزایش فشارخون می شود.
·
خوراکی
های حاوی کافئین مثل قهوه و چای باعث افزایش فشار خون و تپش قلب می شود. بنابراین بهتر
است بیش از 2
تا 3
فنجان چای یا قهوه در طول روز
مصرف نکنید.
·
به
دلیل نقش ویتامین C در کاهش فشار خون، مصرف سالاد و سبزی همراه
با غذا و مصرف میو ه ها در میان وعده ها توصیه می شود.
·
با توجه
به تقش پتاسیم در پیشگیری و درمان فشارخون، در مهمانی ها از میوه هایی مثل موز،
کیوی و پرتغال که حاوی مقادیر قابل توجهی پتاسیم هستند استفاده کنید.
·
از کشمش
به جای قند استفاده کنید: کشمش سرشار از پتاسیم است.
·
غذاهای
شور و پرنمک فشارخون را افزایش می دهد، بنابراین از شوری ها و خیارشور در مهمانی
ها استفاده نکنید.
·
از
مصرف سوسیس، کالباس، برگرها و سایر فرآوردههای گوشتی به علت دارا بودن مقادیر
بالای سدیم پرهیز کنید.
«مریم مهارت» رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه دانشگاه
علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز
نظر دهید