جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1399/12/27
  • - تعداد بازدید: 72
  • زمان مطالعه : 7 دقیقه

تخم مرغ یا تخم بلدرچین... کدامیک مقوی تر است؟

.

تخم مرغ منبع
خوبی از پروتئین، ویتامین ها و املاح ضروری است و به عنوان یک ماده غذایی مهم در
برنامه غذایی محسوب می شود. مصرف تخم مرغ به دلیل ترکیبات غذایی ویژه ای که دارد،
در رشد کودکان بسیار موثر است. از جمله این ترکیبات می توان به موارد زیر اشاره
کرد:



1- پروتئین موجود در تخم مرغ، «کامل» است.



2- «کولین» موجود در تخم مرغ نقش
مهمی در رشد و عملکرد مغز کودکان دارد.



3- آنتی اکسیدان «لوتین» موجود در تخم مرغ در
سلامت چشم ها و پیشگیری از آسیب های خورشیدی و آب مروارید موثر است.



4- همچنین تخم
مرغ سرشار از ریزمغذی های دیگر مانند ویتامین های
B2 و B12،
آهن، روی و سلنیوم است.



تخم
بلدرچین به طور کلی حاوی ترکیبات مشابه با تخم مرغ است و اثرات مفیدی از جمله
افزایش
رشد و ضریب هوشی، بهبود اشتها، کمک به افزایش وزن در کودکان دارد. در ادامه به مقایسه
تغذیه ای تخم مرغ و تخم بلدرچین می پردازیم:



مقایسه درشت مغذی ها و ریزمغذی ها



یک تخم مرغ (به نسبت سایز) برابر 4-3 عدد تخم بلدرچین است
که به طور کلی از نظر محتوای چربی، پروتئین و کالری به طور نسبی با هم برابر
هستند.



ویتامین گروه B و آهن تخم بلدرچین بیشتر از تخم مرغ است،
ولی محتوای کولین تخم مرغ از تخم بلدرچین بیشتر است.













































تخم مرغ (معادل 2 عدد بزرگ)



تخم بلدرچین (معادل 10 عدد)



در 100 گرم



148 کیلوگالری



158 کیلوکالری



کالری



10 گرم



11 گرم



چربی



12 گرم



13 گرم



پروتئین



61% نیاز روزانه



48% نیاز روزانه



کولین



32% نیاز روزانه



61% نیاز روزانه



ریبوفلاوین



43% نیاز روزانه



66% نیاز روزانه



ویتامین B12



9% نیاز روزانه



20% نیاز روزانه



آهن






Ø به طور کلی مقایسه ارزش تغذیه ای تخم مرغ و تخم بلدرچین
نشان دهنده تفاوت های بسیار جزئی بین این دو ماده غذایی است و نکته مهم این است که
مصرف تخم مرغ یا تخم بلدرچین برای رشد بهتر کودک باید در رژیم غذایی آنها در نظر
گرفته شود.





Ø از طرف دیگر با توجه به مطالب گفته شده، اگر والدین امکان
تهیه تخم بلدرچین را ندارند، تخم مرغ هم به همان اندازه می تواند مفید باشد، تنها
کافی است از مصرف آنها در کودکان غافل نباشیم./ف.نوروزی فرد



«نسرین نسیمی»
کارشناس ارشد تغذیه دانشکده تغذیه و علوم غذایی شیراز



پایان
خبر

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 38707
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب