جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1398/08/17
  • - تعداد بازدید: 27
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

بیشتر بدانیم؛ اثر نگهداری طولانی مدت مواد غذایی در فریزر چیست؟

.

انجماد یکی از روش های نگهداری طولانی مدت
مواد غذایی است، با
این وجود برخی از میکروارگانیسم های موجود می توانند تکثیر یافته و در جریان خارج شدن از حالت انجماد (دیفراست( سبب آلودگی و ضایعات شوند.



به گزارش روابط عمومی دانشکده تغذیه و علوم
غذایی شیراز ، در
اثر طولانی شدن زمان نگهداری به حالت انجماد کم و بیش مقداری از ویتامین
ها
به ویژه ویتامین
های
گروه B و
ویتامین C در مواد
غذایی کاهش می
یابد، بنابراین هر قدر
زمان نگهداری طولانی
تر باشد، احتمال کاهش
ارزش غذایی محصول
بیشتر است و
از ارزش ظاهری،
طعم و رنگ
و به طور کلی خصوصیات کیفی
کاسته می شود.

 


برای
جلوگیری از این
تغییرات نامطلوب رعایت نکات
زیر می تواند کمک کننده باشد:



1.
مواد غذایی را
قبل از نگهداری
در فریزر حرارت
دهیم. حرارت، آنزیم ها
و میکروب ها را
از بین می
برد و در طی
زمان نگهداری محصول
در فریزر، نمی
تواند آنرا فاسد کند. این
امر به ویژه در مورد
سبزی ها که دارای
انواع مختلفی از
میکروب ها و آنزیم ها هستند
دارای
اهمیت بیشتری
است.



2. برای انجمادزدایی محصولات می توان آنها دست
کم 12 ساعت پیش از مصرف در یخچال قرار داد. در صورتی که محصول پس از انجمادزدایی
وارد مرحله پخت شود، می توان از مایکروویو نیز برای انجمادزدایی استفاده کرد. قرار
دادن محصول در دمای محیط یا زیر آب داغ روان برای انجماد زدایی به هیچ عنوان توصیه
نمی شود.



3. مواد
غذایی که از
حالت انجماد خارج
شده اند در
طی فرآیند پخت، مقدار زیادی از
رطوبت خود را همراه
با مواد محلول
در آب مثل
ویتامین ها، مواد معدنی
و اسیدهای آمینه
از دست می
دهند. بنابراین
باید سعی شود
این مواد غذایی
در کمترین زمان،
کمرین درجه حرارت
و به ویژه با اضافه کردن
کمترین میزان آب پخته
شوند. همچنین از دور
ریختن آب پخت
این مواد خودداری
شود.



«الهام باباعلی» کارشناس
ارشد بهداشت و ایمنی مواد غذایی دانشکده بهداشت شیراز



پایان خبر



  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 13776
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب