جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1398/08/16
  • - تعداد بازدید: 59
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

بیشتر بدانیم: مسمومیت ناشی از مصرف رنگ های خوراکی مصنوعی چگونه است؟

.

رنگ هایی که در
مواد غذایی استفاده می شوند به دو دسته رنگ های «طبیعی» و «مصنوعی»، تقسیم می شود.



به گزارش روابط عمومی معاونت غذا و داروی
دانشگاه علوم پزشکی شیراز، رنگ های طبیعی دارای سه منشاء گیاهی، حیوانی یا معدنی
است.

 


رنگ ‌های مصنوعی ترکیبات
شیمیایی هستند که در طبیعت وجود ندارند و با استفاده از روش‌
های شیمیایی ساخته و سنتز می ‌شوند و
با هدف ﻓﺮاﻫﻢ آوردن ﻇﺎﻫﺮی ﻣﻄﻠـﻮب در ﻣﺎده ﻏﺬاﯾﯽ
برای ﺟﺬاب ﺗﺮ ﺷﺪن و اﺷﺘﻬﺎآور ﺷـﺪن آن ﺑﺮای ﻣﺼﺮف ﮐﻨﻨﺪه، ﺑﻪ ﻣـﻮادﻏـﺬاﯾﯽ اضافه ﻣـﯽ شود؛

ﻫﻤﭽﻨﯿﻦ ﺑﺮای ﺟﺒﺮان از دﺳﺖ دادن رﻧﮓ ﻃﺒﯿﻌـﯽ ﻏـﺬا ﮐـﻪ در
ﻃﻮل ﻓﺮاﯾﻨﺪ و ذﺧﯿﺮه ﺳﺎزی از ﺑﯿﻦ ﻣﯽ رود، از رنگ های مصنوعی اﺳـﺘﻔﺎده ﻣـﯽ ﺷـﻮد.



از جمله عوارض ناشی از مصرف
رنگ های مصنوعی، می توانیم به سردردهای فراوان، اثرات سمی، سرطان زایی، تضعیف
سیستم ایمنی، ایجاد کهیر و آلرژی، اختلالات رفتاری و بیش فعالی در کودکان، آسیب
های جدی و اختلال در متابولیسم چربی ها، کاهش ضریب هوشی، کاهش گلبول های سفید و
قرمز، اشاره کنیم.



با توجه به
اینکه بیشتر مواد غذایی دارای رنگ مصنوعی مانند
پاستیل، ژله، بیسکوئیت، شکلات‌ هایی
با روکش رنگی، دراژه‌ ها و بستنی ‌ها
ارزش
تغذیه ای خاصی ندارند، حذف این خوراکی ‌های رنگ شده هیچ کمبودی در انسان ایجاد نمی
‌کند
و با توجه به مصرف زیاد رنگ های مصنوعی در
محصولات غذایی به ویژه محصولاتی که بیشترین مصرف کننده آنها کودکان هستند و عوارض
ناشی از مصرف آنها، لازم است در هنگام خرید، اطلاعات موجود روی بسته رنگ را با دقت
بخوانیم و برای اطمینان از سلامت غذاها و شیرینی‌ ها، از رنگ‌های طبیعی استفاده کنیم
و از خرید مواد غذایی رنگی مانند لواشک و شکلات که به صورت فله ای عرضه می شوند،
پرهیز کنیم./102



مهندس «زهرا غلامی» کارشناس
ارشد آزمایشگاه مواد غذایی معاونت غذا و دارو



پایان خبر



  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 13775
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب