بایدها و نبایدهای پیاده روی اربعین به همراه کودکان
در ایام اربعین، خانواده های بسیاری به همراه فرزندان خود عازم این سفر معنوی می شوند. در ادامه توصیه هایی که خانواده ها در صورت همراه داشتن فرزندان لازم است مورد توجه قرار دهند را دنبال می کنیم:
- بار اضافه به همراه نداشته باشید. هنگام جمع کردن وسایل کوله و ساک خود یک لیست بنویسید و در مورد میزان لزوم بردن یا نبردن یک وسیله تصمیم بگیرید. سعی کنید وسایل ضروری را در سبکترین حالت ممکن بسته بندی کنید و در کوله خود قرار دهید و تا حد مقدور دست کودکان خالی و آزاد باشد.
نیاز به همراه بردن لباس فراوان برای کودکان بالای هشت سال وجود ندارد. - مشخصات کودکان و سالمندان را شامل مواردی نظیر اسم و فامیل، شماره ای که در عراق بشود با آن شماره با شما تماس گرفت، یک شماره تماس پاسخگو در ایران و شماره گذرنامه در یک قطعه کاغذ به گردن آنها بیاوزید.
- یک کیف گردنی کوچک برای پول و گذرنامه خود و فرزندتان به همراه داشته باشید.
- مهم است که وسایل بازی و سرگرمی بچهها، کوچک و سبک باشد. لوازمی مثل دفتر نقاشی و مداد رنگی یا اسباببازیهایی مثل خمیر بازی، ماشین پلاستیکی و چیزهایی از این دست میتواند در این سفر به کار بیاید.
همچنین توصیه می شود قبل از سفر برخی محتواهای تصویری مناسب کودکان را در گوشی ذخیره کنید. این محتواها برای سرگرم کردن بچهها در مواقع ضروری به کار می آید. - همراه داشتن دستمال مرطوب برای مواقعی که دسترسی مناسب به آب کافی وجود ندارد نیز می تواند در این سفر موردنیاز باشد.
- وسایل ضروری مانند شیشه شیر، پوشک، دستمال مرطوب، یک ملحفه و یک دست لباس را برای کودک، مواره دم دست قرار دهید.
- سفر اربعین، حتی بدون همراه داشتن کودکان شرایط متفاوتی نسبت به سفرهای عادی دارد. بنابراین، برای همراهی کودکان باید صبور باشید و سعی کنید با آرامش و خونسردی، ایام بهتری را در کنار فرزندان فراهم کنید. همچنین تجارب این سفر می تواند نقش موثری در کسب تجربه برای فرزندان داشته باشد.
- سعی کنید در صورت سفر زمینی، طوری برنامهریزی کنید که در شلوغی و گرمای هوا و ازدحام جمعیت، کودکان کلافه نشوند.
- در جایی کودکان خسته شدند، استراحت کنید و اصرار به ادامه مسیر نداشته باشید و بر اساس توانمندی خانواده و کودکان مسیر را پیاده بروید
- سعی کنید به دلیل گرمای هوا در طول روز، در روزها به استراحت پرداخته و شبها حرکت کنید.
- سبکبار سفر کنید و وسایل مورد نیاز کودکان و حتی تنقلات و خوراکیهای مورد علاقه آنها را تا حد نیاز به همراه داشته باشید.
- همواره آب و مقداری خوراکی یا غذای سبک همراه داشته باشید. میتوانید یک ظرف با خود به همراه داشته باشید تا اگر کودک غذایی را دوست دارد، مقداری در آن قرار داده و در طول مسیر میل کند
- داروهای لازم مانند داروی مشکلات گوارشی نظیر اسهال یا یبوست، قرص و پمادهای لازم کودکان را به همراه داشته باشید.
دکتر «مهین نظری»، عضو هیات علمی گروه ارتقای سلامت دانشکده بهداشت شیراز
نظر دهید