جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1399/03/09
  • - تعداد بازدید: 48
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه

بادام؛ یک میان وعده خوب برای کاهش خطر بیماری قلبی

.

بادام یک منبع غنی ویتامین E، منیزیم، مس،
فسفر، فیبر، ویتامین ب 2(ریبوفلاوین)، بیوتین، کلسیم، اسیدهای چرب تک غیر اشباع،
استرول گیاهی و پروتئین است. بادام غنی از مواد مغذی ای است که در سلامت استخوان
نقش دارند.

 


بادام حاوی فیتیک اسید بالایی بوده و با وجود این که فیتیک
اسید یک ترکیب آنتی اکسیدان است، اما تا حدی جذب آهن، روی و کلسیم موجود در بادام
را کاهش می دهد.



یک واحد بادام معادل یک اونس (28 گرم) یا حدود 23 عدد یا یک
چهارم لیوان بادام است که 165 کیلوکالری انرژی، 6 گرم پروتئین، 14 گرم چربی، 6 گرم
کربوهیدرات و 3 گرم فیبر را شامل می شود.



حدود نیمی از وزن بادام چربی است که عمده آن اسیدهای چرب تک
غیراشباع و برای بدن مفید است. مصرف روزانه بادام باعث کاهش سطح کلسترول می شود.



استرول های گیاهی موجود در بادام باعث کاهش جذب کلسترول و
اسیدهای صفراوی می شود. ویتامین
E و ترکیبات پلی فنولی موجود در بادام خاصیت
آنتی اکسیدانی دارد. آنتی اکسیدان ها در پیشگیری از التهاب و بیماری هایی مانند
سرطان نقش دارند. البته قسمت عمده آنتی اکسیدان های بادام در پوسته نازک قهوه ای
رنگ اطراف آن تجمع یافته اند.



بادام خاصیت ضدالتهابی نیز دارد. در نتیجه مصرف بادام باعث کاهش
بیماری های قلبی عروقی می شود.



در مطالعات دیده شده است که مصرف مغزها به طور کلی باعث
کاهش التهاب، بهبود عملکرد عروق و کاهش مقاومت به انسولین می شود. بادام می تواند
یک میان وعده خوب برای کاهش خطر بیماری قلبی برای افرادی باشد که چربی خون بالایی
دارند. مغزها اگر در حد متعادل مصرف شوند با وجود این که کالری بالایی دارند، اما
به دلیل احساس سیری که ایجاد می کنند باعث اضافه وزن نمی شوند.



بادام ممکن است خاصیت ضدسرطانی نیز داشته باشد و در پیشگیری
از دیابت مفید باشد. البته در این مورد، نیاز به تحقیقات بیشتر وجود دارد. در چند
مطالعه دیده شده است که مصرف بادام در پیشگیری از سنگ کیسه صفرا نیز تاثیرگذار
است.



بادام دارای ترکیباتیست که باعث رشد باکتری های مفید روده
می شود. همچنین پروتئین بادام هضم پذیری خوبی دارد. با این حال، بعضی افراد نسبت
به بادام آلرژی دارند.



بادام فاقد گلوتن است و می توان از آن محصولاتی عاری از
گلوتن مانند آرد بادام، شیر بادام و کره بادام برای افراد دچار عدم تحمل گلوتن
تولید کرد. شیر بادام فاقد کلسترول و لاکتوز است. افرادی که قادر به تحمل لاکتوز نیستند،
می توانند از شیر بادام استفاده کنند.



همچنین افرادی که به بادام زمینی حساسیت دارند می توانند به
جای کره بادام زمینی از کره بادام استفاده کنند. بادام مستعد آلودگی با سم
آفلاتوکسین است. بنابراین توصیه می شود پوست بادام در زمان مصرف شکسته شود.



«فاطمه نوری پور» کارشناس ارشد تغذیه بالینی دانشکده
تغذیه و علوم غذایی شیراز



پایان خبر



  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 24632
کلیدواژه
مدیر سیستم
خبرنگار

مدیر سیستم

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب