سرمایه گذاری برای تولید
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
سرمایه گذاری برای تولید
  • 1404/09/17
  • - تعداد بازدید: 116
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه
به مناسبت شانزدهمین پویش ملی اطلاع رسانی تغذیه سالم؛

با نان کامل و نحوه نگهداری آن آشنا شویم

کارشناس واحد بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت شهدای والفجر با بیان اینکه بهترین نانی که از آرد گندم می توان تهیه کرد، نان کامل است، گفت: نان کامل از آردی تهیه می شود که هر سه بخش دانه گندم  شامل سبوس، جنین و آندوسپرم در آن حفظ می شود.

نان کامل

به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز، «الهام کاووسی» با معرفی بیشتر نان کامل گفت: اگر در زمان تولید آرد گندم در کارخانه، جوانه غنی از پروتئین و بخش های سبوس پر فیبر دانه حذف نشود، آرد کامل تولید می شود و نان تهیه شده از این آرد، از پروتئین، کلسیم، آهن و ویتامین بالایی برخوردار است.

او با اشاره به اینکه در تهیه نان کامل، رعایت فرآیند تخمیر نان و رعایت زمان ماندگاری خمیر به منظور انجام تخمیر کامل، موجب بهبود کیفیت نان و افزایش ارزش غذایی آن می شود، ادامه داد: این در حالی است که در تهیه نان های سفید، به دلیل کوتاه بودن زمان استراحت و تخمیر ناکافی، اسیدیته افزایش می یابد و موجب ایجاد ناراحتی در دستگاه  گوارش می شود.

به گفته این کارشناس تغذیه، نان کامل در مقایسه با نان های معمولی، رنگ تیره تری دارد و قادر است بخش بسیاری از نیازهای جامعه به مواد مغذی را تأمین کند.

نان کامل را چگونه نگهداری کنیم؟

کاووسی با تاکید بر اهمیت نگهداری صحیح نان کامل گفت: توصیه می شود در هنگام خرید نان، اجازه دهیم بخار نان به صورت کامل تخلیه شده و سرد شود و در زمان انتقال نان به منزل نیز آن را در پوشش پارچه ای قرار دهیم؛ همچنین در صورتی که بیش از نیاز یک وعده نان خریده ایم، نان را قبل از بیات شدن به بُرش های کوچک تقسیم کرده و در کیسه های مخصوص در فریزر نگهداری کنیم.

توصیه دیگر این کارشناس تغذیه برای کاهش ضایعات نان، خرید نان به میزان موردنیاز بود و با بیان اینکه نگهداری نادرست نان باعث کپک ‌زدگی آن می ‌شود، اظهار کرد: برخی افراد، این نان‌ های کپک ‌زده را به جمع ‌آورندگان نان خشک، می ‌فروشند که اغلب به عنوان خوراک دام استفاده می ‌شود، مصرف چنین نان‌ هایی در دام ها، سبب انتقال سموم قارچی به شیر و گوشت آن ‌ها شده و سلامت انسان را تهدید می‌ کند.

او اضافه کرد: لازم است چند دقیقه قبل از مصرف، نان را از فریزر در خارج کرده و در هوای آزاد نگهداری و یا گرم کرده و سپس مصرف کنیم.

کارشناس واحد بهبود تغذیه جامعه مرکز بهداشت شهدای والفجر یادآور شد: به واسطه اینکه کپک ها محیط های گرم و مرطوب را ترجیح می دهند، توصیه می شود نان در شرایط خشک و خنک نگهداری شود تا از فعالیت کپک ها جلوگیری شود.

پایان خبر

  • گروه خبری : بدانیم و اقدام کنیم,اخبار وب دا,آخرین اخبار
  • کد خبری : 141016
کوثر  آزموده
خبرنگار

کوثر آزموده

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب