جهش تولید با مشارکت مردم
دانشگاه علوم پزشکی شیراز
جهش تولید با مشارکت مردم
  • 1402/03/13
  • - تعداد بازدید: 717
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

اهمیت کاهش مصرف غذاهای کنسرو شده در برنامه غذایی روزانه

برای کاهش فشارخون، توصیه می شود مصرف غذاهای کنسروی و غذاهای آماده که در خارج از منزل تهیه می‌شود را محدود کنیم، چرا که حاوی مقادیر زیادی نمک و چربی است.

امروزه فشارخون بالا یکی از مشکلات بهداشتی در جهان محسوب می شود؛ فشارخون بالا سبب افزایش خطر حملات قلبی، سکته و نارسایی کلیه را به همراه دارد و خطر این عوارض در صورت وجود بیماری دیابت، افزایش چشمگیری می بابد.

اما فشارخون بالا قابل پیشگیری و درمان است و می توان با پیشگیری و کنترل آن، ناتوانی ناشی از بیماری های قلبی و عروقی را کاهش داد.

برای پیشگیری از این بیماری و بر اساس توصیههای استاندارد، بهتر است میزان نمک مصرفی روزانه کمتر از ۵گرم (یک قاشق مرباخوری) باشد؛ در واقع کل نمک مصرفی در تهیه غذا  و نمکی که از نان، پنیر، رب گوجه فرنگی و سایر غذاهای کنسروی، آماده و فست فودها مصرف میشود باید کمتر از ۵ گرم در روز باشد. همچنین توصیه شده است بیماران قلبی، افرادی که فشار خون بالا دارند و افراد بالای ۵۰ سال، روزانه کمتر  از ۳ گرم نمک مصرف کنند.

در چه غذاهایی مقدار نمک زیادی وجود دارد؟

غذاهای فرآوری شده و آماده از قبیل همبرگر، سوسیس و کالباس، ماهی دودی، غذاهای کنسروی و انواع پیتزا، تنقلاتی نظیر چوب شور، ذرت بو داده، فرآورده های غلات حجیم شده، آجیل و مغز دانه‌ ها، انواع سس ها از قبیل کچاپ، سس سویا و سس سالاد و رب گوجه فرنگی، انواع پودر سوپ آماده، سیب زمینی سرخ شده همراه با نمک، انواع چیپس و ترشی ها، از جمله مواد غذایی حاوی نمک فراوان است.

برای کنترل فشارخون چه نکاتی تغذیه ای را رعایت کنیم؟

        از غذاهای متنوع استفاده شود؛ به عبارت دیگر روزانه از مواد غذایی موجود در پنج گروه اصلی غذایی (نان و غلات، میوه ها، سبزی ها،‌شیر و لبنیات، پروتئین ها) به مقدار توصیه شده مصرف کنیم.

        از غذاهای سرشار از فیبر نظیر (نان سنگک و جو) از نوع کم نمک، ماکارونی سبوسدار، میوه‌ ها و سبزی های تازه استفاده کنیم.

      میزان مصرف سبزی ها و میوه ها در طول روز را به دست کم ۵ وعده، افزایش دهیم.

       روغن های گیاهی نظیر آفتابگردان، کانولا و روغن زیتون را جایگزین روغنهای حیوانی کنیم.

  • مواد غذایی با کمترین میزان اسیدهای چرب ترانس و اشباع را انتخاب کرده و از مصرف غذاهای سرخ شده، گوشت های پرچرب، کیکها، کلوچه ها و شیرینی خامه  ای که چربی بالا دارد، پرهیز کنیم.

        نان‌ هایی را مصرف کنیم که در تهیه آنها جوش شیرین به کار نرفته است.

        مصرف غذاهای کنسروی و غذاهای آماده که در خارج از منزل تهیه میشود را محدود کنیم، چرا که حاوی مقادیر زیادی نمک و چربی است.

        برای بهبود طعم غذا به جای نمک از انواع سبزی های معطر، سیر، آب‌ لیمو و آب نارنج استفاده شود.

 همچنین حذف مصرف بیش از حد نمک در وعده های غذایی، نخستین اقدام مفیدی است که باید در پیشگیری و درمان فشار خون بالا انجام دهیم؛ مصرف مواد غذایی دارای پتاسیم، منیزیم و فیبر می تواند به کنترل فشار خون کمک کنند. میوه ها و سبزی ها، آجیل، دانه ها و مغزها، حبوبات، گوشت بدون چربی و مرغ، منابع برای کنترل فشار خون بالا است.

«اعظم زمانی»، کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت شهدای انقلاب

  • گروه خبری : آخرین اخبار,اخبار وب دا,اخبار بسیج ملی کنترل فشار خون,بدانیم و اقدام کنیم
  • کد خبری : 87472
کلیدواژه
کوثر  آزموده
خبرنگار

کوثر آزموده

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب